Search
Close this search box.
KAMATA 1 ODSTO, KEŠ I DO 90.000 DINARA
Broj pregleda

Država spremila mere za poljoprivrednike

Podeli sa prijateljima:

Poljoprivrednici će kredite za likvidnost i nabavku repromaterijala moći da dobiju po kamati od jedan odsto godišnje, uz rok otplate na 36 meseci. Prema informacijama “Blic Biznisa”, država je u uredbi u koju smo imali uvid, pod istim uslovima, predvidela i povoljne kredite za kupovinu osnovnih sredstava za mlade poljoprivrednike i žene koje rukovode gazdinstvima u nerazvijenim opštinama.

Poljoprivreda

Za sve ostale poljoprivrednike kupovina osnovnih sredstva biće moguća sa kreditima uz kamatu od 3 odsto. Za nabavku krava i traktora odobravaće se krediti uz mogućnost otplate na period od 37 do 60 meseci, sa kamatom od 3 procenta.

“Sve pozajmice su u dinarima, a država će bankama subvencionisati kamatu. Cilj je da pomognemo male poljoprivrednike u okolnostima koje nisu nimalo lake”, kaže naš izvor iz Vlade.

Država će kako saznajemo, poljoprivrednicima omogućiti i direktnu novčanu pomoć, a na koju pravo imaju mali proizvođači mleka, plastenička proizvodnja u zaštićenom području i pčelari koji imaju preko 70 godina.

Prema našim informacijama u Uredbi koja bi danas trebalo da se nađe na Vladi, stoji da će pčelari koji imaju preko 70 godina dobiti po 800 dinara za svaku košnicu, a najviše ukupno 20.000 dinara.

Vlasnici plastenika, u zavisnosti od veličine, moći će da računaju na direktnu novčanu pomoć i do 90.000 dinara.

Država je spremila i pomoć poljoprivrednicima u iznosu od 3.000 dinara po grlu kada je reč o kravama, do najviše 30.000 dinara . Za ovce i koze biće dodeljeno 500 dinara po grlu, a najviše 20.000 dinara.

Izvor: Blic Biznis

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano