Badnji dan

Dobro jutro, badnjače! Posečen badnjak u cik zore

Broj pregleda

Dobro jutro, badnjače! Srećan ti Božić, i nama s tobom! bile su prve reči koje su izgovorene rano jutros, u cik zore, u merdželatskoj šumi gde je ovogodišnji kolačar Zoran Lazarević posekao badnje drvo.

Zoran Lazarević, ovogodišnji badnjačar
Zoran Lazarević, ovogodišnji badnjačar

Rano jutros, pre zore, kolačar ovogodišnjeg Badnjeg dana Zoran Lazarević, u pratnji sveštenika Nikole Miljkovića i Mladena Marinkovića, te narodnog poslanika Milije Miletića i direktora CTKS Svrljig Miroslava Markovića posekao je badnje drvo.

Slavski kolač, domaćinski
Slavski kolač, domaćinski

Badnje drvo je posečeno sa tri udarca, a potom uz rezanje slavskog kolača i zdravicom, svima je domaćin poželeo dobro jutro i srećan početak Badnjeg dana.

Badnjak su domaćini uneli u crkvu zajedno sa sveštenicima i okupljenim Svrljižanima.

Sveštenik Nikola Miljković, starešina crkve u Svrljigu, pozvao je vernike i sve građane Svrljiga da se danas u 14,30 h priključe litiji koja će krenuti od zgrade opštine Svrljig prema Crkvi.

Inače, za danas pripremljen je bogat kulturno-zabavni program, a litija će krenuti uz trubače u 14,30 časova.

U 15 časova okupljeni ispred Crkve Sveti car Konstantin i carica Jelena prelomiće do sada najveću česnicu.

Pročitajte i

Badnjak ispred zgrade opštine Svrljig, foto: M.M.

Ovako je u Svrljigu obeležen Badnji dan

Danas u 14 časova od zgrade opštine Svrljig krenula je litija ka crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene.  Ovogodišnji kolačar, predsednik opštine, Miroslav Marković,

Badnje jutro, foto: M.M.

USS: Srećan vam Badnji dan

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić čestitao je Badnje jutro i Badnji dan svim svojim sugrađanima. On je rano jutros doneo badnjak ispred prostorija USS

Svrljižani krenuli u badnjak pre zore

Građani Svrljiga, pa i sami predstavnici vlasti, krenuli su po badnjak rano jutros, pre svitanja, kako nalažu običaji i tradicija.  Rano jutros, pre zore, kolačar

Badnje veče u Drajincu

Obeležavanje Badnjeg dana i u Drajincu

Meštani Drajinca obeležiće svečano Badnji dan polaganjem badnjaka, lomljenjem česnice ispred crkve Svetog Nikole u centru sela.  Organizatori proslave pozivaju sve da se pridruže obeležavanju.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.