Svrljiške novine

Sportski dani
Broj pregleda

FUDBAL: Kolika je šansa da FK ,,Svrljig” ostane u ligi?

Fudbaleri FK ,,Svrljig” u 13. kolu odigrali su nerešeno 2:2 sa ekipom ,,Morava” iz Žitkovca i osvojili jedan bod. 

FK Svrljig, utakmica na SRC ''Pastirište'', foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
FK Svrljig, utakmica na SRC ”Pastirište”, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

Ovaj bod nije uticao mnogo na plasman svrljiške ekipe, jer je trenutno na predposlednjem mestu, ali tok ostalih utakmica uticao je da ,,Svrljig” ne bude na poslednjem mestu.

Naime, aleksinački ,,Napredak 1929”, koji je u proteklom meču pobedio ,,Svrljig” sa 4:1, u ,,baksuznom” 13. kolu izgubio je sa 9:0 od ekipe ,,Jedinstvo (GM)” i tako spao na poslednju poziciju na tabeli, sa istim brojem bodova kao ,,Svrljig”, ali sa lošijom gol razlikom.

Druga situacija koja ide u prilog Svrljižanima je to što je ,,Rudar” iz Jelašnice, koji je na 14. mestu, odmah iznad ,,Svrljiga”, izgubio identičnim rezultatom 9:0 od ekipe ,,Naša krila 1936” iz Belotinca i ostao ,,zacementiran” u zoni ispadanja.

Izvan zone ispadanja nalazi se ekipa OFK ,,Niš”, koja je trenutno na 13. mestu i ima 15 bodova. Ova ekipa od ekipe FK ,,Svrljig” ima više 8 bodova i trenutno nije ugožena, kao ekipe ,,Svrljig”, ,,Rudar” i ,,Napredak 1929”.

Pred svrljiškim fudbalerima je veoma težak nastavak takmičenja i samo ogromna sreća će im pomoći da ne ispadnu iz lige, bar tako komentarišu poznavaoci sportskih prilika.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS