Svrljiške novine

Besplatne kartice
Broj pregleda

Predsednica Trifunović od JP ,,Putevi Srbije” traži olakšice za Svrljižane

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović uputila je zvaničan dopis Javnom preduzeću ,,Putevi Srbije”, direktoru Zoranu Drobnjaku za uvođenje kartica za korišćenje auto-puta od naplatne rampe Malča do Niša. 

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, foto: M. M.
Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, foto: M. M.

Predsednica Trifunović u dopisu je navela da je Opština Svrljig zainteresovana za rešavanje problema naplate putarine za građane Svrljiga koji koriste auto-put od naplatne rampe u Malči do Niša.

Naime, veliki broj naših građana putuje ovom deonicom auto-puta, s obzirom da su u Nišu, kao regionalnom centru, smeštene zdravstvene i obrazovne ustanove i veliki broj javnih službi. Takođe je značajan broj naših sugrađana koji su stalno zaposleni u Nišu i svakodnevno putuju navedenom deonicom. S obzirom da je u toku izgradnja naplatnih rampi, zainteresovani smo da blagovremeno pronađemo odgovarajuće rešenje, po modelu koji je predložio Grad Niš, a prezentovao gradonačelnik Darko Bulatović. Ukoliko ovo rešenje bude prihvatljivo spremni smo da planiramo sredstva u potrebnom obimu u budžetu opštine za narednu godinu, kojima bi smo finansirali kupovinu kartica za naše sugrađen.

Preusmeravanje saobraćaja sa auto-puta na saobraćajnice kroz grad Niš stvorilo bi dodatne gužve i usporilo saobraćaj u većem delu grada. S druge strane, plaćanje putarine bi za naše građane, koji su po primanjima među poslednjima u Srbiji, predstavljalo veliki dodatni trošak. S obzirom na navedeno molimo da pozitivno rešite naš zahtev, a u skladu sa razgovorima koje ste već imali sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem.

U potpisu predsednik opštine Svrljig,
Jelena Trifunović

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS