Search
Close this search box.
Susret
Broj pregleda

Slovenci posetili Svrljig, gradonačelnika Niša i Nišavski upravni okrug

Podeli sa prijateljima:

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom Državnog zbora Slovenije posetili su juče gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, a danas Nišavski upravni okrug i Opštinu Svrljig. 

Sastanak u zgradi Opštine Svrljig, foto: M.M.
Sastanak u zgradi Opštine Svrljig, foto: M.M.

Na predlog narodnog poslanika Milije Miletića, Slovenci su obišli, pored Beograda, Niš i opštinu Svrljig.

Delegacija iz Slovenije posetila je najpre gradonačelnika Darka Bulatovića, a potom, sutradan, načelnicu Nišavskog upravnog okruga Draganu Sotirovski.

Poseta gradonačelniku, foto: M.M.
Poseta gradonačelniku, foto: M.M.

Direktna avio-linija Niš-Ljubljana, privredna saradnja i sl. bile su glavne teme na sastanku sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da je insistirao da predstavnici Slovenije posete Niš, jer je Niš centar svih dešavanja na jugoistoku zemlje.

Niš je carski grad, ovde ima šta da se vidi, jugoistok ima šta da ponudi, a mi u tome vidimo šansu razvoja. Pored Niša je najlepša opština u Srbiji, opština Svrljig, koju ćete već sutra posetiti, rekao je Miletić.

Na sastanku u Nišavskom okrugu dogovrena je uzajamna poseta predstavnika javnih preduzeća, ustanova i privrednika sa jugoistoka Srbije, u cilju učvršćivanja saradnje i razvoju privrednog sektora.

Dragana Sotirovski i Milija Miletić, foto: M.M.
Dragana Sotirovski i Milija Miletić, foto: M.M.

Cilj mi je da se pored Beograda obiđu i grad Niš, kao centar jugoistoka Srbije, a i moj Svrljig, mesto koje ima potencijala, dobre domaćine i najbolje ljude, rekao je poslanik Miletić.

Na sastanku u Svrljigu pored predstavnika javnih preduzeća i ustanova, predstavili su se i svrljiški privrednici, a bilo je reči i o uvozu i izvozu robe, te saradnji dveju zemalja kroz druge privredne aktivnosti.

Baković, foto: M.M.
Baković, foto: M.M.

Pomenut je i problem ,,Herbogala”, pa je tim povodom predsednik PGP sa Srbijom u Državnom zboru Slovenije Predrag Baković rekao da će Slovenija pomoći u rešavanju problema sa ovom firmom, te dodaje da se za sada prikupljaju informacije o privrednim potencijalima koji mogu dovesti do buduće saradnje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano