Selo Periš

Pandiralo kao još jedna turistička destinacija

Broj pregleda

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport, predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević i predsednik UG ,,Terra Incognita“ Nenad Ranđelović obiši su ovih dana Pandiralo, u svrljiškom selu Periš.

Obilazak sela Periš i Pandirala, foto: S.D.
Obilazak sela Periš i Pandirala, foto: S.D.

Naime, na putu ka Staroj planini, na samo petnaestak kilometara od gradskog naselja Svrljig, u krečnjačkim stenama kod Periša nalazi se Pandiralo, čudo prirode gde ponire Svrljiški Timok.

Obilazak sela Periš i Pandirala, foto: S.D.
Obilazak sela Periš i Pandirala, foto: S.D.

Udruženje građana ,,Terra Incognita“ i Centar za turizam, kulturu i sport planiraju da predeo oko Pandirala dodatno urede kako bi ga pripremili za dolazak turista. Razmišlja se i na temu postavljanja solarne rasvete i uvođenje Wi-fi mreže.

Pored toga, biće pripremljen promo materijal i dodatno će biti ispromovisan ovaj kraj, rečeno je prilikom obilaska terena.

ZAHVALJUJUĆI UG ,,TERRA INCOGNITA“ NIŠEVAC I KLISURA TRENUTNO NAJJAČI TURISTIČKI POTENCIJAL!

Zahvaljujući ljudima iz Udruženja ,,Terra Incognita“ za selo Niševac i Svrljišku klisuru i za Stari grad Svrljig čulo se u celoj Srbiji, ali i u zemljama u regionu.

O lepotama ovog svrljiškog sela govore mnogi, a u poslednjih godinu i po dana, koliko je i aktivno ovo Udruženje, radi se na popularizaciji i ostalih sela.

Pročitajte i

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

APEL ZA ŠTEDNJU VODE ZA PIĆE

Zbog svakodnevnog smanjenja izdašnosti izvorišta i pojave nestašice vode za piće u višim delovima Svrljiga, molimo građane da vodu iz vodovoda koriste namenski odnosno samo

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *