Search
Close this search box.
Za čistiji Svrljig
Broj pregleda

Svrljižani u Ministarstvu zaštite životne sredine o rešavanju problema u ekologiji

Podeli sa prijateljima:

Svrljižani su juče nastavili susrete sa ministrima i predstavnicima ministarstava u cilju razvoja i pomoći opštini Svrljig po pitanju ekologije.

sastanak u bg

Tako su juče narodni poslanik Milija Miletić, predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević i koordinator KZM i predsednik Udruženja ,,Eko Budućnost” Svrljig Marko Petrović, sastali sa šefom kabineta ministra zaštite životne sredine Andrejem Bojićem kako bi zaokružili priču o razvoju turizma i ekologiji.

miletic i bojic

Marko Petrović iz UG ,,Eko Budućnost” obavestio je šefa kabineta ministra zaštite životne sredine o stanju po pitanju ekologije i razvoju turizma na teritoriji svrljiške opštine.

Izneo sam inicijative koje pokrećemo, probleme sa manjim deponijama koje ima najviše po seoskim naseljima, ali i inicijative o pošumljavanju šuma, rešavanju erozija tla u delu reka i sl. Predočio sam i ideju Udruženja o nabavci adekvtnih kontejnera i sredstava za prikupljanje sekundarnog otpada, rekao je Petrović.

Inače, UG ,,Eko Budućnost” je veoma aktivno kada je u pitanju očuvanje životne sredine i čišćenje grada, što dokazuju i mnogobrojne akcije koje svakodnevno organizuju na terenu.

Resorno ministarstvo će podržati ideje Svrljižana, a najpre će biti delegirani predstavnici ministarstva koji će se zajedno sa Opštinom Svrljig i Udruženjem uključiti oko realizacije ideje oko poboljšanja ekologije i očuvanja životne sredine.

POMOĆ MINISTARSTVA

Kako je rečeno, Ministarstvo će pomoći Svrljižanima da kroz program podrške stranih donacija dobiju tražene kontejnere i adekvatnu opremu za odlaganje smeća

Narodni poslanik Milija Miletić zahvalio je šefu kabineta Andreju Bojiću koji se založio da pomogne Svrljigu u rešavanju problema koji su u nadležnosti ovog ministarstva.

2 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Tradicija i zajedništvo