Search
Close this search box.
Lokalna politika
Broj pregleda

Održana 25. sednica Skupštine opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Danas je održana 25. sednica SO Svrljig na kojoj su usvojene sve predložene tačke dnevnog reda. Dopune koje su dostavili odbornici odborničke grupe SPS-NS-NSS nisu usvojene.

SO Svrljig, foto: M.M.
SO Svrljig, foto: M.M.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, odbornici su usvojili Predlog Statuta opštine Svrljig, predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama, predlog zaštite i uređenja poljoprirednog zemljišta u 2019. godini.

Bojan Jovanović, foto: M.M.
Bojan Jovanović, foto: M.M.

Bojan Jovanović je odbornike upoznao o radu Štaba za vanredne situacije i podneo izveštaj Štaba. On je govorio o situacijama koja su se dešavale na teritoriji svrljiške opštine kao što su klizišta, obilnih šumskih požara i sl.

Dejan Miletić, foto: M.M.
Dejan Miletić, foto: M.M.

Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune statuta PU ,,Poletarac” za radnu 2018/2019 godinu i rešenje o davanju saglasnosti na ankes I godišnjeg Plana rada PU ,,Poletarac” za radnu 2018/2019 obrazlagao je direktor Predškosle ustanove ,,Poletarac” Dejan Miletić.

Za ove predloge glasali su svi jednoglasno i vlast i opozicija.

Nataša Ivković, foto: M.M.
Nataša Ivković, foto: M.M.

O opštinskim javnim priznanjima govorila je odbornica Nataša Ivković (USS). Ona je obavestila odbornike o dobitnicima opštinskih javnih priznanja, majskih plaketa i pohvalnica Opštine Svrljig. Ivkovićeva je istakla da će Majske plakete dobiti Nacionalna služba za zapošljavanje, Policijska stanica Svrljig, Vatrogasno-spasilačka jedinica Svrljig, Lovačko udruženje ,,Dr Milenko Hadžić” Svrljig i Vojkan Mitić, profesor ekonomske grupe predmeta za unapređenje nastave.

Ivkovićeva je govorila i o rotaciji članova školskog odbora, ostavkama i novih postavljanja.

Raco Mentović, foto: M.M.
Raco Mentović, foto: M.M.

Ko je sve bio predložen, da li je bilo još predloga i da li je bilo predloga koje Komisija za imenovanje nije usvojila, upitao je Raco Mentović, odbornik i predsednik SPS u Svrljigu.

Mentović je osporio dodelu priznanja NSZ-u i Policijskoj stanici, jer ističe da je u toku prošle godine bilo dva slučaja smrzavanja ljudi, i da to nije sprečeno.

Ali ako je suditi po kaznama koje se građanima određuju onda ih treba nagraditi, poručio je Mentović, i dodao da je Opština dala PS Svrljig besplatan prostor na 99 godina bez nadonkade.

Mentović je konstatotvao da su Majsku plaketu trebali da prime pojedini policajci, a ne Policijska stanica Svrljig.

SO Svrljig, foto: M.M.
SO Svrljig, foto: M.M.

Tatjana Lazarević je rekla da je i Raco Mentović korisnik nekih prostorija i ne zna da li plaća zakup u toj istoj zgradi.

Mentović je sa mesta dobacivao da Lazarevićeva ne razume, ali je njen zamenik Jeremijić Goran opomenuo Mentovića da njemu niko nije dobacivao dok je imao svoje izlaganje.

Ta dva slučaja nisu izazvana smrzavanjem, da li verujete u sve što pišu, upitala je Lazarevićeva odbornika Mentovića.

Mentović je odmah odgovorio o navodima da SPS koristi besplatno prostorije na potkrovlju sudske zgrade.

Prostor koji koristi SPS u zgradi je prostor koji je izgradila SPS u Svrljigu. Tamo nema kirije. Tamo je krov sudske zgrade izgrađen na osnovu članarine, a na osnovu toga Sud je te prostorije nama dodelio, rekao je Mentović.

Na šta mu je Tatjana Lazarević odgovorila da je njen deda učestvovao u izgradnji ,,Beograđanke” i da ona tamo nema ništa, za razliku od svrljiških socijalista koji bukvalno besplatno koriste prostorije u centru grada.

Odbornička pitanja i odgovori: 

Pitanja je danas postavljao samo odbornik Raco Mentović.

Mentović je upitao šta se dešava sa izborima u Mesnoj zajednici Svrljig, jer dve godine ne dobijaju odgovor na to pitanje.

On je dodatako pitanje i pranje ulica koje je dodeljeno JKSP ,,Svrljig” rekavši da je proleće nastupilo i da se ulice ne peru, a da građani svaki mesec plaćaju pranje ulica za ovu godinu.

5 Komentara

  1. Raco idi cuvaj unucici i radi nešto korisno.Ti nikad motiku u ruke nisi uzeo ti ces nešto nekom da kazes.A i ovaj Jeremija trut glumi nešto na sednicu i u masinsku,ali u masinsku nece jos dugo dobice šut kartu

    1. Cobani zive svuda…. i Isus Hrist je bio coban, tako da… a neki pak pokusavaju da budu cobani samo subotom, naporno im cele nedelje…
      Kao investicija “Vomaprom” onomad nisu potrebne nikad, ili kao trzni centar iza suda, no, no…
      Jeste da ste inferiorni (pogledati recnik obavezno!) ali nije ispravno “jer” nego “jel”… pravopis, desi se….ponekad…nepismenost…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano