Učesnici u plivanju za Časni krst poslali poruku mira! Pobednik poručnik 63. padobranske brigade

Broj pregleda

U plivanju za Časni krst na Svrljiškom Timoku učestvovalo je 13 plivača među kojima su bile dve pripadnice lepšeg pola. Pobednik ovogodišnjeg plivanja je Aleksandar Stanković (29) iz Niša. 

Pobednik sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem i pomoćnikom predsednika opštine Svrljig Miroslavom Markovićem, foto: A.K.
Pobednik sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem i pomoćnikom predsednika opštine Svrljig Miroslavom Markovićem, foto: A.K.

Po prvi put učestvovale su i dve žene i to Dimitra Anđelković (19) i Dragana Despotović (43).

Bacanjem Časnog krsta u reci Svrljiški Timok jerej Nikola Miljković označio je početak takmičenja na Bogojavljanje koje se od 2011. održava u Svrljigu. Organizaciju bogojavljanskog plivanja pomaže Opština Svrljig, Centar za turizam, kulturu i sport i Crkvena opština Svrljig – Crkva Svetog cara Konstantinac i carice Jelene.

U plivanju za Časni krst učestvovao je i dvanaestogodišnji Vukašin Jovanović iz Beloinja, najmlađi plivač, dok je najstariji plivač bio Vladica Mihajlović (62) iz Niševca.

Plivači, foto: A.K.
Plivači, foto: A.K.

IZ SVRLJIGA POSLATA PORUKA MIRA

Po prvi put takmičari su pre plivanja simbolično sa splava pustili golubove – poruku mira.

Okupljenima su se obratili narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednika Miroslav Marković.

Pročitajte i

Danas je Bogojavljenje

Srpska pravoslavna crkva danas proslavljaj Bogojavljenje, jedan od petnaest najvećih hrišćanskih praznika. Po verskom učenju, u prvoj godini svog javnog delovanja, Isus Hristos je otišao

7 Komentar

 • JKSP Svrljig je uvek tu da svaku manifstaciju u Svrljigu svojim zalaganjem i učešćem radnika gotovo bez dinara proprati. Nikada ili u 90% slučajeva niko od organizatora zvaničnika preko izjava ili novina ne zahvali se na uloženom trudu i donacijom u radu koji smo izvršili. JKSP nije organizator ove proslave,ali nije ni u redu da za trodevno zalaganje ne kaže ni jedno HVALA. Izgleda da se ta reč izgubila i kod naših političara a i kod oranizatora. Mi iz JKSP Svrljig zahvaljujemo se samo Bogu što je dozvolio da se ipak ova manifestacija održi. Posebna zahvalnost ranicima i rukovaocima mašina i vozila na angažvanju.

  14
  17
  • 90 posto neradnici. Tu ni
   Bog ne pomaže.

   22
   5
   • A i ovi su jos veci neradnici a i neznalice

    10
    1
 • POŠTOVANI GOSPODINE DRDA
  USLUGE KOJE PRUŽAMO GRAĐANIMA NAPLAĆUJERMO KAO I SVI OSTALI KOJI PRUŽAJU USLUGE. oPŠTINA JE NAŠ OSNIVAČ ALI NAS OPŠTINA NE PLAĆA,PLATE SAMI OBEZBEĐUJEMO KROZ PRUŽANJE USLUGA. PLATE SU NAM ZAMRZNUTE OD 2014 GODINE KAO I ZAMRZNUT PRIJEM RADNIKA. ZA VAŠU INFORMACIJU IMAMO SAMO 4 RADNIKA KOJI ČISTE ULICE U SVRLJIGU, SAMO JEDNOG RADNIKA NA KAMIONU SMEĆARU PORED VOZAČA,SAMO JEDNOG RADNIKA NA ZELENILU KAO I NA GROBLJU, DVA VODOINSTALATERA I TRI RADNIKA NA KANALIZACIJI. RASPITAJTE SE KOLIKO RADNIKA IMAJU NA ODRŽAVANJU U ŠKOLAMA,DOMU ZDRAVLJA I KOLIKO IMA UPOŠLJENIH U USTANOVAMA KOJE SE FINANSIRAJU IZ BUDŽETA PA ONDA KAŽITE GDE IMA 90% LENŠTINA I NERADNIKA. TEK TOLIKO DA SE ZNA.

  7
  11
  • Vodovod i kanalizacija samo posmatraju. Tu jedan radi….

   12
   3
   • Nemoj tako. Pa pomažu mu radnice. Ali bar kad bi smeo da kaze na ciju vezu dolaze. Tu je osnivacki tajac.

 • Kakva nebuloza,dodje vam
  nislija i odnese krst koji treba da ostane svrljizanima

  10
  4

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *