TURIZAM: Pećina samar i muzej u Kopajkošari privlače turiste

Broj pregleda

Pomoćnik predsednika opštine Svrljig Miroslav Marković i predstavnici Trag Fondacije, u pratnji predstavnika MZ Kopajkošara, Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig i Udruženja građana ‚‚Terra Incognita“, minule nedelje obišli su Kopajkošaru i turističku destinaciju pećinu Samar. 

kopajkosara1

Povod ove posete je direktno finansiranje dva projekta od strane Trag Fondacije i to na uređenju prostora oko same pećine Samar, rekonstrukcija prilaza i letnjikovca, a kasnije i adaptacija i detaljno uređenje muzeja koji je otvoren prošle godine u zgradi Mesne zajednice sela Kopajkošara.

Miroslav Marković ističe da će se saradnja sa ovom fondacijom nastaviti i u narednom periodu, te da će na sličnim projektima Opština biti uključena zarad razvoja i ostalih turističkih potencijala i seoskih područja.

kopajkosara2

Kopajkošara je pravi primer na koji način trebamo raditi na uređenju svih prirodnih dobara što bi doprinelo boljem razvoju turizma. Glavna zasluga prilikom realizacije ovih projekata pripada prvenstveno ljudima iz sela Kopajkošara koji su imali viziju onoga što konkretno žele da urade za svoje selo, a priliku da to i realiziju dobili su preko ove fondacije i uz podršku Opštine Svrljig, rekao je Marković.

Pročitajte i

Struja, pixabay.com

Radmirovac i Davidovac bez struje

Sela Radmirovac i Davidovac ostaće bez struje danas od 9 do 12h zbog radova na dalekovodu. Biće isključena deonica od sela Lalinac ka Kopajkošari, Popšici

Razdvaja se Centar za turizam, kulturu i sport

Delegacija Opštine Svrljig predvođena narodnim poslanikom Milijom Miletićem danas se u Beogradu sastala sa državnim sekretarom Miroslavom Kneževićem u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacijei kako

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *