Search
Close this search box.
Broj pregleda

TURIZAM: Pećina samar i muzej u Kopajkošari privlače turiste

Podeli sa prijateljima:

Pomoćnik predsednika opštine Svrljig Miroslav Marković i predstavnici Trag Fondacije, u pratnji predstavnika MZ Kopajkošara, Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig i Udruženja građana ‚‚Terra Incognita”, minule nedelje obišli su Kopajkošaru i turističku destinaciju pećinu Samar. 

kopajkosara1

Povod ove posete je direktno finansiranje dva projekta od strane Trag Fondacije i to na uređenju prostora oko same pećine Samar, rekonstrukcija prilaza i letnjikovca, a kasnije i adaptacija i detaljno uređenje muzeja koji je otvoren prošle godine u zgradi Mesne zajednice sela Kopajkošara.

Miroslav Marković ističe da će se saradnja sa ovom fondacijom nastaviti i u narednom periodu, te da će na sličnim projektima Opština biti uključena zarad razvoja i ostalih turističkih potencijala i seoskih područja.

kopajkosara2

Kopajkošara je pravi primer na koji način trebamo raditi na uređenju svih prirodnih dobara što bi doprinelo boljem razvoju turizma. Glavna zasluga prilikom realizacije ovih projekata pripada prvenstveno ljudima iz sela Kopajkošara koji su imali viziju onoga što konkretno žele da urade za svoje selo, a priliku da to i realiziju dobili su preko ove fondacije i uz podršku Opštine Svrljig, rekao je Marković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano