Search
Close this search box.
Broj pregleda

TURIZAM: Pećina samar i muzej u Kopajkošari privlače turiste

Podeli sa prijateljima:

Pomoćnik predsednika opštine Svrljig Miroslav Marković i predstavnici Trag Fondacije, u pratnji predstavnika MZ Kopajkošara, Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig i Udruženja građana ‚‚Terra Incognita”, minule nedelje obišli su Kopajkošaru i turističku destinaciju pećinu Samar. 

kopajkosara1

Povod ove posete je direktno finansiranje dva projekta od strane Trag Fondacije i to na uređenju prostora oko same pećine Samar, rekonstrukcija prilaza i letnjikovca, a kasnije i adaptacija i detaljno uređenje muzeja koji je otvoren prošle godine u zgradi Mesne zajednice sela Kopajkošara.

Miroslav Marković ističe da će se saradnja sa ovom fondacijom nastaviti i u narednom periodu, te da će na sličnim projektima Opština biti uključena zarad razvoja i ostalih turističkih potencijala i seoskih područja.

kopajkosara2

Kopajkošara je pravi primer na koji način trebamo raditi na uređenju svih prirodnih dobara što bi doprinelo boljem razvoju turizma. Glavna zasluga prilikom realizacije ovih projekata pripada prvenstveno ljudima iz sela Kopajkošara koji su imali viziju onoga što konkretno žele da urade za svoje selo, a priliku da to i realiziju dobili su preko ove fondacije i uz podršku Opštine Svrljig, rekao je Marković.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano