Prvi ‚‚Festival folklora“ u Prekonogi

Broj pregleda

U organizaciji KUD ‚‚Prekonoga“ od 23. i 24. avgusta biće održan prvi ‚‚Festival folklora“. 

KUD Prekonoga, foto: Privatna arhiva
KUD Prekonoga, foto: Privatna arhiva

‚‚Festival folklora“ biće održan u centru sela, na platou kod Mesne kancelarije, a kako nam je organizator potvrdio prvog dana Festivala nastupiće izvorne grupe.

Drugi dan rezervisan je za nastupe kulturno umetničkih društava sa folklorima u koreografiji.

Inače, ovo je treća manifestacija sličnog karaktera koja se održava na teritoriji svrljiške opštine.

Program počinje u 20h.

Pročitajte i

Voda, ilustracija, foto: M.M.

Važno obaveštenje za meštane Prekonoge!

Selo Prekonoga ostaće bez vode 28.10.2021. godine zbog intervencije na vodovodnoj mreži, saopšteno je portalu ,,Svrljiške novine“ iz Javnog komunalnog stambenog preduzeća ,,Svrljig“ Svrljig.  Planirane

Prekonoga dobila vodu

Nezvanično smo saznali da je u toku dana Prekonoga dobila vodu, ali da će tokom noći zbog preopterećenja mreže voda ponovo biti isključena i puštena

6 Komentar

 • Ja predlažem da se festivali folklora ubuduće održavaju svake nedelje u svakom od sela svrljiške opštine. Belmužijadu treba organizovati kao finale a da se odmah posle Božića organizuju mini Belmužijadice po okolnim selima i zaseocima. To bi u mnogome pomoglo da se mladi vrate selu i da prave čopore dece, koja će opet gajiti ovce i krave i biće sira napretek za nove manifestacije.
  Onda bi belmužijada ,verovatno, imala više od milion posetilaca a Svrljig bi bio i zvanično opština sa najviše ovaca i ovnova.

  22
  8
  • Šiješ u svakom pogledu sve dosadašnje ovce i ovnovi, ali i one buduće….čak i goveda da im se pridruže ti vodiš ubedljivo!!!!!!!!

   5
   18
   • Zašto takav komentar Milojko?!
    Radmila nam je predložila genijalni plan a ti tako… Mada, moguće je da ti i Milija već sprovodite ovo o čemu Radmila piše pa vam je krivo što su vam kradu ideju.

    12
    3
    • Priključi se i govedo…

     5
     6
 • mislim da ne bi trebalo objavljivati komentare u kojima neko nekog vređa i naziva pogrdnim imenima

  6
  4
  • Nisi u pravu… Baš suprotno. Treba dozvoliti ovakvima da dođu do punog izražaja. To su ljudi koji trenutno vladaju u Svrljigu i u Srbiji. Ovo je upravo njihov nivo konverzacije. Ne treba se samo spustati na njihov teren bahatosti i vulgarnosti niti im odgovarati na komentare.
   Još uvek se nadam da i u ovom Svrljigu ima kulturnih i tolerantnih ljudi. Valjda će ovo ludilo primitivizma da prelije čašu i izazove revolt normalnih građana… valjda!?

   7
   3

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *