Miletić i Ničić o razvoju i očuvanju pruge i železničkog saobraćaja

Narodni poslanik Milija Miletić početkom nedelje sastao se u Zaječaru sa gradonačelnikom Boškom Ničićem kako bi zajedno dogovorili dalje korake oko organizovanja sastanka opština i gradova na temu očuvanja pružnog saobraćaja od Niša ka Zaječaru. 

milija i bosko

Oni su dogovorili da sastanak bude održan u Svrljigu, te da će za isti biti pozvani predstavnici Knjaževca, Negotina, Bora, Majdanpeka i Zaječara, kao i predstavnici Železnica Srbije, a sve u cilju rešavanja problema regionalne pruge od Niša, preko Svrljiga do Prahova.

Gradonačelnik Ničić pozdravio je inicijativu poslanika Miletića i ponudio saradnju u tom pravcu, jer  je ova pruga, po njegovim rečima, veoma bitna za Istočnu Srbiju.

Inače, vredno je istaći da je ovih dana počela rekonstrukcija pruge ka Majdanpeku, što je i obećano od strane potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović.

Po rečima narodnog poslanika Milije Miletića očekuje se i rekonstrukcija pruge od Niša, preko Svrljiga do Zaječara koja je u veoma lošem stanju, imajući u vidu da je u poslednjih nekoliko meseci vagon iskliznuo sa pruge dva puta, jednom kod sela Podvis, a potom kod Jasenovika.

2 Komentar

 • EEEE OVO JE VEĆ OZBILJNO.! biće tu nešto

  2
  7
  • Dok ne pocne metla da radi……..

   7
   1

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *