DOMAĆINSKI: Badnje drvo posečeno u cik zore

Broj pregleda

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković sa svojim najbližim saradnicima, u cik zore, pre svitanja zašli u šumu kako bi posekli božićno drvo – badnjak. 

Badnje drvo 2

Kako nalaže tradicija, posipanjem mesta seče crnim vinom i uz pozdravnu poruku “Dobro jutro badnjače“ u šumi, nadomak Lipnice, posečeno je badnje drvo.

Težimo da otrgnemo od zaborava – negujemo i sačuvamo običaje, tradiciu za Badnje veće i Božić. Verujem da više nema domćaina u svrljiškom kraju, a i celoj Srbiji da nije pošao jutros po božićno drvo da njime ukrasi kuću i u sumrak sagori na plamenu, poručio je Miletić.

Miletić i Marković

Domaćin Badnjeg dana u crkvi u Svrljig, Miroslav Marković, iz tri puta posekao je badnje drvo koje je postavljeno ispred zgrade Opštine Svrljig.

Svim građanima Svrljiga čestitam nastupajuće božićne praznike. Božić je najradosniji praznik kod nas Hrišćana – Pravoslavaca. Badnjem danu i Božiću raduju se svi i iskreno se nadam da će danas u naše domove ući radost i vera, rekao je Marković.

Sečenju badnjeg drveta prisustvovali su i lokalni parosi Mladen Marinković i Nikola Miljković

Pročitajte i

Fasada crkve, foto: D. Miladinović

DANAS JE MIHOLJDAN

SPC i pravoslavni vernici 12. oktobra obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji i kao Miholjdan, vezan za smenu leta i jeseni. Prema narodnom verovanju,

Crkva Svrljig, foto: M.M.

Danas je Veliki petak

Danas je Veliki petak, dan na koji se, prema učenju jevanđelista, dogodilo veliko stradanje Hrista kako bi se iskupio ljudski rod. Danas se obeležava Veliki

Crkva, foto: Svrljiške novine

Nova rasveta obasjala svrljišku crkvu

Crkva Svetog cara Konstantina i carice Jelene dobila je novu spoljašnu rasvetu. Naime, proteklog vikenda izvršena je sanacija stare novom LED rasvetom u porti svrljiške

2 Komentar

  • Prelepo , ali je taj badnjak trebao biti mnogo veci .

    1
    1
    • A koliki si ti badnjak isekao?Uploaduj sliku pa izbaci link da te vidimo

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *