Broj pregleda
[post-views]

DOMAĆINSKI: Badnje drvo posečeno u cik zore

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković sa svojim najbližim saradnicima, u cik zore, pre svitanja zašli u šumu kako bi posekli božićno drvo – badnjak. 

Badnje drvo 2

Kako nalaže tradicija, posipanjem mesta seče crnim vinom i uz pozdravnu poruku ”Dobro jutro badnjače” u šumi, nadomak Lipnice, posečeno je badnje drvo.

Težimo da otrgnemo od zaborava – negujemo i sačuvamo običaje, tradiciu za Badnje veće i Božić. Verujem da više nema domćaina u svrljiškom kraju, a i celoj Srbiji da nije pošao jutros po božićno drvo da njime ukrasi kuću i u sumrak sagori na plamenu, poručio je Miletić.

Miletić i Marković

Domaćin Badnjeg dana u crkvi u Svrljig, Miroslav Marković, iz tri puta posekao je badnje drvo koje je postavljeno ispred zgrade Opštine Svrljig.

Svim građanima Svrljiga čestitam nastupajuće božićne praznike. Božić je najradosniji praznik kod nas Hrišćana – Pravoslavaca. Badnjem danu i Božiću raduju se svi i iskreno se nadam da će danas u naše domove ući radost i vera, rekao je Marković.

Sečenju badnjeg drveta prisustvovali su i lokalni parosi Mladen Marinković i Nikola Miljković

Podeli sa prijateljima
[SSB]

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

[SSB]
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA