Search
Close this search box.
Broj pregleda

VELIKO PRIZNANJE: Miletiću dodeljena nagrada ”Kapetan Miša Anastasijević”

Podeli sa prijateljima:

U Regionalnoj privrednoj komori danas su dodeljene nagrade ”Kapetan Miša Anastasijević” uspešnim privrednicima, pojedincima i kolektivima sa područja Nišavskog okruga.

Povelja ''Kapetan Miša Anastasijević'' Miliji Miletiću
Povelja ”Kapetan Miša Anastasijević” Miliji Miletiću

Danas je dodeljeno 16 značajnih priznanja, a među nagrađenima je i predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić.

Njemu je ovo priznanje uručeno za izuzetan doprinos razvoju seoskih područja na jugoistoku Srbije, a u njegovo ime Povelju su preuzele predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunovć i Emilija Miletić, ćerka narodnog poslanika Miletića.

kapetan misa miliji mileticu
Sa uručivanja Povelje, Emilija Miletić i Jelena Trifunović

Inače, priznanje ”Kapetan Miša Anastasijević“,  dodeljuje se za posebne poslovne i društvene rezultate u toku jedne kalendarske godine.


KO JE MILIJA MILETIĆ

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M. Miladinović
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M. Miladinović

Milija Miletić predsednik Ujedinjene seljačke stranke, rođen je 1968. u selu Plužina kod Svrljiga. Iza sebe ima dug staž terenskog veterinara – radnika. Pre početka političke karijere bio je sindikalni aktivista. Politikom počinje da se bavi od 2002. godine. Već 2004. godine izabran je za zamenika predsednika Opštine Svrljig.

Posle izbora 2008. postao je predsednik Opštine.

Novembra 2010. godine Ujedinjena seljačka stranka, koju je Miletić osnovao, zvanično je registrovana. Sedište stranke je u Svrljigu.

Za predsednika Opštine opet je izabran juna 2012. Na tim izborima Ujedinjena seljačka stranka osvojila je 14 od 27 mandata.

Od 2014. godine Milija Miletić postaje narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, da bi potom na izborima 2016. godine bio izabran ponovo za narodnog poslanika na listi Aleksandra Vučića (SNS). Iste godine, na lokalnim izborima, imenom i prezimenom osvojio je blizu oko 70% glasova i 20 odborničkih mandata od ukupno 27 koliko broji lokalna Skupština u Svrljigu.

Aktivan je član Odbora za poljoprivredu i predsednik je pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u najnerazvijenijim krajevima Srbije. Predsednik je parlamentarne grupe prijateljstva sa Slovenijom i član stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini zemalja Crnomorske ekonomske saradnje.

Uključen je u tim za razvoj zadrugarstva na teritoriji Republike Srbije.

Oženjen je. Otac dvoje dece.

4 Komentara

  1. Sve čestitke Poslaniku. Upornost se isplatila.
    Sada se treba iskoristiti i ovo priznanje kao odskočna daska za dovođenje stranih investitora u Svrljig i da se počne sa intenzivnijim oživljavanjem privrede normalno ne zapostavljajući selo.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano