Broj pregleda

MILETIĆ: Pomoć ljudima na selu neophodna! Pošta i Dom zdravlja da nastave sa akcijama!

Narodni poslanik Milija Miletić na jednoj od prošlih zasedanja Narodne Skupštine Republike Srbije govorio je o značaju rada Pošte Srbije i Ministarstva zdravlja na terenu, konkretno na seoskim područjima.

Predsednik USS Milija Miletić, foto: M. Miladinović
Predsednik USS Milija Miletić, foto: M. Miladinović

On je iskoristio poslaničke minute kako bi postavio pitanje nadležnima da li će se nastaviti zajednička saradnja Pošte Srbije i Ministarstva zdravlja sa lokalnim samoupravama, odnosno opštinama, organizovanjem mobilnih pošti, mobilnih zdravstvenih ekipa na terenu, a sve zarad približavanje poštanskih i zdravstvenih usluga ljudima koji žive na seoskom području, što je u prethodnom periodu dalo konkretne rezultate.

To je primer dobre prakse koji je urađen i u jednoj opštini odakle ja dolazim, najlepšoj opštini u Srbiji, a to je opština Svrljig. To je urađeno i u opštini Gadžin Han, Knjaževac, Bela Palanka i u većem broju takvih opština koje su nerazvijene i demografski ugrožene i gde je veoma potrebno da se tako radi. Ovo pitanje postavljam na taj način što želim da se ove akcije nastave, jer mislim da Ministarstvo zdravlja, Pošta Srbije, lokalne samouprave mogu da sarađuju na ovaj način i da se što više približe našim ljudima koji žive na selu, istakao je Miletić.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da je potrebno da staračkoj populaciji ljudi treba obezbediti adekvatne uslove za dobijanje i realizovanje svojih računa a da ne moraju da odlaze u poštu, ali i da ih nadležni iz domova zdravlja posećuju svakodnevno i brinu o njima.

Podsetimo da je akcija ”Država Srbija u selima Srbije” krenula upravo sa teritorije jugoistočne Srbije, iz Svrljiga, a cilj akcije je da se mobilnim delovanje državnih službi olakša život u ruralnim područjima.

Vredno je reći da je ovom akcijom bilo obuhvaćeno 55 sela i prvo selo koje je osetilo konkretan rezultat ove akcije je selo Drajinac u opštini Svrljig koje ima na raspolaganju usluge poštara, lekara i opštinskog činovnika.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

3 Komentara

  • Samo da pomenem da i Izvor, Gusevac a mislim i Lalinac imaju usluge postara, lekara i opstinskog radnika, kao i Drajinac.

    4
    1
  • Pomenli .ste i svakako ste u pravu

  • sto su uopste pustali da radi to sve kad sad gase
    i onaj krkobabic je *******

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *