Peta ”Janijada” u Lukovu

Broj pregleda

U selu Lukovo 26. avgusta biće održana peta ”Janijada” – gastronomska manifestacija ovog kraja.

janijada 2017

”Janijada” je manifestacija koja ima za cilj promociju janije, starog – narodnog jela ovog kraja, koja se priprema od mladog mesa, u ovom slučaju jagnjećeg.

Manifestacija će i ove godine trajati jedan dan i biće održana 26. avgusta.

Pored takmičenja u pripremi janije, u programu će učestvovati Nebojša Milošević koji će svirati na fruli i okarini, Jordan Vasiljević gajdaš iz Štipine, Saša Matejić vokalni solista iz Vlahova, Duško Milojković harmonikaš, Velinko Anđelković harmonikaš iz Svrljiga, Živorad Janošević vokalni solista, Filip Savić – mladi gajdaš iz Svrljiga, Lazar Savić, Đorđe Ristić i Dušan Milošević frulaši, kao i članovi AKUD ”Beloinje”.

Kao i prethodnih godina i ove su domaćini ”Janijade” Jasna Kočijašević i Dragoslav Mihajlović Kanarinac, a specijalni gosti biće Gordana Lazarević i Ljuba Lukić.

Sve učesnike manifestacije pratiće orkestar Minje Radojkovića – ”Lukovci”.

Manifestacija počinje u 17 časova.

Pokrovitelj Opština Svrljig, organizator Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig i MZ Lukovo.

Pročitajte i

Otkazana 8. Janijada! (VIDEO)

Zbog lošije epidemiološke situacije u zemlji, iz preventivnih razloga, otkazana je osma ,,Janijada” koja je planirana da se održi 21. avgusta u Lukovu, nadomak Svrljiga.

Struja, monter, foto: Svrljiške novine

Desetak sela bez struje u Svrljigu

Na teritoriji svrljiške opštine desetak sela i zaseoka ostao je bez struje zbog problema koji se desio na dalekovodu nedaleko od Lukova.  Bez struje su

Poseta porodici Ranđelović iz Vlahova

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković danas je sa svojim saradnicima posetio porodicu Ranđelović koja živi u Vlahovu kako bi sa njima razgovarao o problemima u

9 Komentar

 • Ко је бре Канаринац да му Општина слави рођендан?Рођен 17.08. кад је и одржана прва журка.Чиме нас је задужио?

  4
  2
 • Ко је бре Канаринац да му Општина слави рођендан?Рођен 17.08. кад је и одржана прва журка, пре четри-пет године.Чиме нас је задужио?Прикажите село, после његовог ангажовања на развоју и ревитализацији, без улепшавања.

  10
  3
 • Dajte, molim Vas, bez negativnih konotacija. ovo je lepa manifestacija, koja okupi dosta ljudi, bar na taj jedan dan ozivi selo, ljudi zive za taj dan i nemojte da kvarite tu srtecu.I andjeo ima svoje mane a i gresnik ima poneku vrlinu.ZATO NIJE BITAN POVOD PRVE MANIFESTACIJE, PUSTIMO DA ONO STO JE LEPO TRAJE.

  5
  8
 • Greska u pisanju,treba da pise nemojte da kvarite tu srecu.

  1
  3
  • Неверни Томо,није мој став “негативна конотација”,напротив.Ја се залажем да села живе 365 дана,а не да се поједина господа кркмете један дан о туђем трошку и уз то хвале и истичу своје “заслуге”,којих нема.

   8
   2
   • Nije o tuđem, nego o našem trošku – jako skupa šarada je ispod ore u onu vuko***nu.

    3
    2
 • Janijada je čista glupost! A sela odumiru. Toliko.

  5
  2
 • Samo jako JANIJAŠI !!!

  5
  2
 • Iz koje si ti V——–E PISMENI?

  1
  1

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *