Počela 14. Likovna kolonija

Broj pregleda

U salonu biblioteke “Gordana Todorović“ koja radi pri Centru za turizam, kulturu i sport, danas je otvorena 14. Likovna kolonija “Ars TImacum“.

Otvaranje 14. Likovne kolonije ''Ars Timacum'', foto: Svrljiške novine
Otvaranje 14. Likovne kolonije “Ars Timacum“, foto: Svrljiške novine

Ovaj susret umetnika iz svih krajeva jugoistočne Srbije otvorio je pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković, rekavši da Opština teži da neguje sve kulturne manifestacije koje su od značaja za dalji napredak Svrljiga na polju kulture, umetnosti, ali uzajamno i na promociji ovog kraja.

Ove godine učestvovaće više od 15 umetnika iz svih krajeva Srbije, a Kolonija će biti smeštana u krugu Centra.

Tokom trajanja Likovne kolonije u holu Centra za turizam, kulturu i sport biće izložene slike sa prethodne 13-te Likovne kolonije “Ars Timacum“.

Pročitajte i

Miljan Milenković, foto: M. Stojadinović, Svrljiške novine

Svaki umetnik ima svoju ličnu poetiku

Rođen u Svrljigu 15. 2. 1979. godine. Srednju umetničku školu završio u Nišu 1996. godine. Fakultet likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, završio je na Fakultetu umetnosti

7 Komentar

  • Svaka čast Miroslavu, ali se ja ne bi slikao sa ove PIJANICE !

    • Ако су ови људи ПИЈАНИЦЕ онда су се пропили због људи као што си ти и теби слични.

  • Da su svi zainteresovani za kulturna desavanja i njihovu promociju kao Miroslam mnoge stvari bi bile drugacije u nasoj opstini. Treba podrzati takve ljude i dati im vetar u ledja.

    • Eeeeeeee, Milice, cobanice! Zivece ovaj narod!

    • Milice, sine, vreme ti je da se udaš… 🙂

  • Lepo je sto se ovako nesto organizuje u Svrljigu ipak je to ruralna sredina siromasnog kulturnog sadrzaja. Cak i to malo sto imamo niko ne posecuje nazalost. Od malena treba usmeravati decu i kulturno ih oplemenjavati. „Džejms“ vrlo neprimeren komentar za ljude koje verovatno licno i ne poznajes, sramota je kako se ljudi lazno predstave i odmah nekog blate. To sto vlast podrzava ovakve manifestacije je svakako pokazatelj njihove zrelosti za razliku od drugih opstina gde se politicari pojavljuju samo pred izbore kako bi sakupili jeftine politicke poene. Cest sam gost Svrljiga i uvek se prijatno osecam kada sam u poseti. Pozdravio bih i Miroslava Markovica kog sam licno upoznao i o kome mogu da kazem samo sve najbolje, pozitivna osoba puna netuzijazma.

  • NETUZIJAZMA, e moj cica Rade!Kako ova varos bese dar za ziveti dok gospoda setala ulicama! Ali neka… Nasmeje se pametan na sve sto procita, gleda,… Verovatno tako treba. Alo 21.vek…

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *