Liturgijom obeležena seoska slava u Beloinju

Broj pregleda

U crkvi Svetog Marka u Beloinju, kod zaseoka Vrelo, danas je povodom seoske slave služena Sveta liturgija i nošena litija oko novoizgrađenog hrama.

Slava Beloinje litija

Prisustvom brojnih vernika – žitelja Beloinja i okolnih sela, ali i predstavnika Opštine Svrljig obeležena je seoska slava.

Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković poručio je okupljenim vernicima da ostanu verni Bogu, svojoj crkvi i pravoslavnoj veri.

Važno je jačati veru i nadu u bolje sutra. Želim vam srećnu seosku slavu i da još dugo godina zajedno u zdravlju obeležavamo ovaj dan, poručio je Marković.

Markovic Miroslav 3

Takođe, u ime opštine Svrljig obeležavanju seoske slave prisustvovao je i predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević, a Svetu liturgiju služio je sveštenik Nikola Miljković.


KROZ AKCIJU “NA DINAR, PET DINARA“ IZGRAĐENA OGRADA

Oko hrama Sv. Marka u Beloinju, u minulom periodu izgrađena je ograda i to kroz akciju “Na dinar, pet dinara“ koju sporvodi opština Svrljig, a u saradnji sa mesnim zajednicama.

Pročitajte i

Duhovski utorak, Beloinje, foto: M.J. privatna arhiva

Duhovski utorak obeležen u Beloinju

U hramu Svetog Marka u Beloinju juče je obeležen Duhovski utorak, seoska slava. Tim povodom crkvu Sv. Marka i selo Beloinje je posetili su predsednik

Spasovdan, selo Labukovo, foto: M. Miladinović

Sutra slavimo Spasovdan

SPC i vernici sutra će obeležiti Spasovdan – Vaznesenje Hristovo, hrišćanski praznik, koji se slavi u 40. dan nakon Vaskrsa. Po hrišćanskom verovanju, vaskresenjem Gospod

Služenje Svete Liturgije, foto: A.S.

Sutra obeležavamo Svetog Luku

Pravoslavni hrišćani sutra proslavljaju Svetog Luku, savremenika Isusa Hrista i autora jednog od četiri Jevanđelja.  Sv. Luku crkva smatra osnivačem hrišćanskog ikonopisa pošto je živopisao

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *