Search
Close this search box.
Broj pregleda

Miletić se bori za opstanak pruge Niš – Prahovo

Podeli sa prijateljima:

Milija Miletić – predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik na proteklom zasedanju Narodne Skupštine Republike Srbije postavio je pitanje JP ‚‚Železnicama Srbije” u vezi revitalizacije pruge Niš – Prahovo, koja prolazi kroz Svrljig.

Milija Mileti

To je pruga koja je veoma bitna za istok Srbije. Početak gradnje te pruge započeo je 1907. godine i svi znamo koliko je taj krak pruge veoma bitan za istok Srbije i imamo situaciju da je taj deo pruge počeo da probada od 1996 godine. U tom delu pruge bilo je preko 2000 zapošljenih ljudi, a danas ima oko 800 radnika koji taj deo pruge održava, rekao je Miletić.

On je istakao da pruga Niš – Prahovo koja prolazi kroz Svrljig, ali i kroz Knjaževac, Zaječar i druga mesta, probada iz dana u dan, a kao najgoru stvar Miletić je naveo da je 2007. godine tadašnja vlast, na inicijativu tadašnjog direktora preduzeća ‚‚Železnica Srbije”, htela da bukvalno ukine železnički saobraćaj u ovom delu Srbije.

Hteli su da zaustave saobraćaj putničkih vozova u ovom delu Srbije i na taj način da nanesu štetu velikom broju građana ovog dela Srbije kojima je to jedino prevozno sredstvo, rekao je Miletić.

Građani su se pobunili i argumentovano dokazali da to nije u redu i zaustavljena je inicijativa gašenja pruge.

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da je ova saobraćajna trasa veoma bitna za teretni saobraćaj zato što velike količine robe kreće iz Svrljiga, Bora, Knjaževca, Zaječara prema luki u Prahovu.

Veoma je bitno da se ovaj deo pruge obnovi, da se pragovi rekonstruišu i da ‚‚Železnica Srbije” u narednom periodu stavi mnogo veći akcenat na prugu Niš – Prahovo, poručio je Miletić.

Miletić je na kraju nadležnima postavio pitanje da li će biti uložena veća sredstva za remont pruge, popravku pragova, obnovu vozova i sl.

Jedan komentar

  1. Kao svrljiški zet, zahvaljujem se narodnom poslaniku poštovanom gospodinu Miliji Miletiću za pokretanje inicijative rekonstrukcije železničke pruge na liniji Niš-Timočka Krajina. Predlažem privrednicima i rukovodstvima u Timočkoj Krajini da podrže predlog i da mu se pridruže u realizaciji i da ubede Zoranu Mihajlović da je taj potez neophodan i sveukupno potreban. Ovim će putovati i oni brže (ne pet sati u jednom pravcu, ako stignu), bistro i sigurnije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Pripremni radovi

Kreće izgradnja parking prostora pored pružnog prelaza

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano