Search
Close this search box.
Broj pregleda

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji

Podeli sa prijateljima:

Danas je kod železničkog mosta – spomen obeležja u Grdeličkoj klisuri obeleženo 18 godina od početka NATO agresije na tadašnju Jugoslaviju.

NATO 1999
Matejić, Živanović i Milosavljević na obeležavanju 18 godina od NATO bombardovanja

Naime, 12. aprila 1999. godine NATO avioni su pogodili putnički voz na mestu gde je danas održana centralna državna ceremonija Dana sećanja na stradale građane Srbije.

U ime opštine Svrljig obeležavanju su prisustvovali zamenik predsednice opštine Svrljig Gradimir Milosavljević, opštinski većnik Vladica Živanović i Slaviša Matejić predsednik Komisije za očuvanje tradicije oslobodilačkih ratova opštine Svrljig.

Ceremonija Dana sećanja počela je uz zvuke sirena, a porodice stradalih, premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik položili su vence na spomen-obeležje stradalima.

6 Komentara

  1. Toliko je glupo da u ime SPS bas ti pises ti koji si sedeo kuci i gledao konvenciju pored Tv.Mozete samo da nam zavidite u tome jer socijalisti SPS Svrljiga podrzavaju zajednickog kandidata za predsednika Aleksandra Vucica.Zna Vucic koga treba za savetnika pa nece valjda tebe da pita ti koji zelis da zavadis SNS i SPS u Svrljigu.

    1. Rekao je “mrsomude” što se hvališ da si bio, kad vidiš da nisi? 🙂 SPS je ionako prodao “veru za večeru”, i u Republici i na lokalu.

  2. Nisi ti narednjak jer ne postues odluke i stav parije i koalicionog sorazuma SNS i SPS.
    A sto se tice vere i vecere SPS ti nije prodai veru idalje si prvoslavac i da te samo podsetim da u vreme socijalista Svrljig je imao 5500 uposljunih radnika i fabrike u kojima su tvoji radili a danas nemas gde da radis.Lepo je dok vlada RS pomaze u izgradnji kako putne infrastrukture tako i u izgradnji sportske infrastrukture kad je u pitanju bazen i izgradnja sportske hale ali sta ce mo da radimo kad vlada prestane da pomaze a nasa privreda ne radi sta ce mo tad.Pitaj zute zasto su nam fabrike prodali u bescenje oni su ti koji su izvrsioci pljackaske privatizacije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano