EU PROGRES
Broj pregleda

Saradnja organizacije ”Evropski Progres” i Opštine Svrljig na zavidnom nivou

Prethodne nedelje održana je konferencija za novinare povodom saradnje Opštine Svrljig i organizacije ”Evropski Progres”. 

Konferencija, foto: Svrljiške novine
Konferencija, foto: Svrljiške novine

Na konferenciji su govorili Radule Ristović u ime ”Evropskog Progresa”, predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i njen pomoćnik Miroslav Marković koji je predstavio projekat koji se trenutno realizuje na teritoriji svrljiške opštine.

Kako je Marković rekao projekat “Edukativno i ekonomsko osnaživanje žena koje se bave poljoprivredom” je iz oblasti rodne ravnopravnosti, a u realizaciju istog priključilo se dosta zainteresovanih sugrađanki.

Predsednica opštine Jelena Trifunović ističe da je dosadašnja saradnja sa ”Evropskim Progresom” na zavidnom nivou, ali da je potrebno alarmirati sve privrednike da se uključe i apliciraju na konkursima koje raspisuje ova organizacija, kako bi unapredili svoja poslovanja.

Kao lokalna samouprava prepoznali smo potrebe žena koje se bave poljoprivredom, a uz pomoć ovog Projekta smo pronašli i načina da dobrom delu zainteresovanih žena i pomognemo. Ukoliko realizacija ovog Projekta bude dala konkretne rezultate u praksi, sigurno da ćemo kroz ovakve i slične projekte nastaviti da pomažemo žene sa teritorije naše opštine koje se bave i žive od poljoprivrede, rekao je Marković.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA