Search
Close this search box.
Broj pregleda

500 miliona dinara za početnike u poslovanju

Podeli sa prijateljima:

U cilju pružanja podrške osnivanju i opstanku novih preduzeća Ministarstvo privrede uputilo je danas javni poziv nezaposlenim licima, početnicima u poslovanju, ali i  privrednicima koji su u početnoj fazi razvoja za dodelu bespovrtanih sredstava za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava (do 20 odsto ukupnog ulaganja).

Posao
Ilustracija, foto: hazeskert.hu

Ova finansijska podrška privrednicima se pruža u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike  u poslovanju u 2017. godine koji predstavlja kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava države i 70 procenata povoljnog kredita Fonda za razvoj. Za njegovu realizaciju Ministarstvo privrede je opredelilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će Fond za razvoj plasirati 350 miliona dinara kreditnih sredstava.

Ministarstvo privrede i Fond za razvoj su ovaj program relizovali i prošle godine i podržali 220 privrednika i početnika u poslovanju.

Javni poziv za ovu godinu je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Fonda za razvoj.

Jedan komentar

  1. ocekujem da opet neki iz vlasti ne iskoriste svoju poziciju,kao sto se desavalo dosta puta u zadnjih 16 godina,pa i ranije.Ako neko hoce da se sredstva uruce u prave ruke,trebao bi da oformi komisiju,ovog puta od casnih i pametnih ljudi,nestranacki opredeljenih

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano