Svrljiške novine

Broj pregleda

Ipsos stratedžik: Velike šanse za Vučićevu pobedu u prvom krugu

Direktor agencije Ipsos stratedžik marketing Srđan Bogosavljević ocenio je da je u ovom trenutku sasvim svejedno da li će proevropska opozicija izaći na izbore sa jednim ili dva kandidata, jer bi jedan kandidat imao smisla samo ako bi se sva opozicija, bez obzira da li je proruski ili proevropski orijentisana, okupila oko njega.

Arhivska fotografija, Vučić obišao selo Prekonogu, Foto: Svrljiške novine
Arhivska fotografija, Vučić obišao selo Prekonogu, Foto: Svrljiške novine

“Pre 10 meseci Srpska napredna stranka je došla na vlast sa 60 odsto podrške. Kada oni istaknu Aleksandra Vučića kao kandidata bilo bi očekivano da onda opozicija izađe sa jednim. Takav kandidat bi izvukao i apstinente i umanjio mogućnost da se pobednik odluči već u prvom krugu. S obzirom na to da je opozicija podeljena na dva bloka – stranke proruske i proevropske orijentacije, to je nemoguće. Zato je irelevantno da li izlazite sa jednim ili sedam kandidata”, ocenio je Bogosavljević.

Istakao je da Saša Janković i Vuk Jeremić zahvataju šire biračko telo nego kada bi postojao jedan kandidat te struje.

“Jedan kandidat lakše privlači glasače građanske opcije, a teže deo nacionalno opredeljnih birača, drugi obrnuto. Ključna stvar je da opozicija ostaje podeljena na dva bloka”, kazao je Bogosavljević.

Smatra da sukob Nikolića i Vučića nije naneo štetu SNS-u.

“Da se Nikolić kandidovao, bile bi veće šanse da se ide u drugi krug izbora. Ovako, velike su šanse da Vučić dođe do pobede u prvom krugu”, zaključio je Bogosavljević.

(Izvor: RTS, Beta)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • bedan pritisak na glasace

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *