Svrljiške novine

Broj pregleda

Održano drugo predavanje na temu ,,Ekonomsko i edukativno osnaživanje žena koje se bave poljoprivredom“

Proteklog vikenda u sali SO Svrljig održano je drugo po redu predavanje za žene koje se bave poljoprivredom, a koje konkurišu kod ,,EU PROGRES-a“ za dodelu materijala za pokretanje plasteničke proizvodnje, a u okviru projekta ,,Edukativno i ekonomsko osnaživanje žena koje se bave poljoprivredom“.

Mirosav

Prisutne je u ime opštine Svrljig pozdravio pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković rekavši da su ovakva predavanja značajna, pogotovu kada je u pitanju razvoj bilo koje grane poljoprivrede, a pogotovu kada su u pitanju žene koje se bave poljoprivrednim poslovima.

Predavači su bili Suzana Rašić dipl. inž. poljoprivrede koja je govorila o analizi zemljišta i benefitima koje plodno zemljište ovog kraja donsi, kao i o biljnim kulturama koje su zastupljene u plastenicima i načinu uzgajanja.

PRedavanjje

O zaštiti bilja od štetočina govorila je Gordana Cvetković spec. inž. poljoprivrede.

Danijela Petković iz Udruženja žena ,,Kruna“, govorila je o udruživanju žena i koristima koje mogu biti produkt udruživanja, kao i o osnaživanju žena na selu i njihovim mogućnostima za plasman proizvoda na tržište.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *