Search
Close this search box.
BF 2016/2017
Broj pregleda

Tradicionalni humanitarni ‚‚Božićni festival” počinje sutra

Podeli sa prijateljima:

Prvi deo tradicionalnog humanitarnog ‚‚Božićnog festivala”, koji se ove godine po 9. put održava u Svrljigu, planiran je za predstojeći vikend.

Program festivala

Festival će otpočeti u petak, 23.12.2016. godine koncertom grupe „Penthaus bend“ u lokalnom kafeu „Tref“ sa početkom od 23 časova.

Bend je nastao daleke 1994. godine izvodeći kombinacije pop, rok, rege i latino muzike. Sa preko 200 izvođenja godišnje, uveličavali su okupljanja širom Srbije, Grčke, Makedonije, Turske, Rumunije i Crne Gore, bez obzira da li se radilo o moto skupovima, kompanijskim proslavama, druženjima na trgu, političkim, privatnim ili javnim dešavanjima. Reč je o afirmisanom bendu čije ime dovoljno govori samo za sebe.

Ulaz na svirku će biti 150 dinara.

Bozicni festival

Festival će se nastaviti u subotu, koncertom folklornog ansambla „KUD Svrljig“ u sali Centra za turizam, kulturu i sport sa početkom od 18 časova.

U nedelju će naše mališane najpre animirati pozorišna predstava „ Luckasti klovnovi“ u izvedbi amaterskog pozorišta kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače Kragujevačke, sa početkom od 11 časova u sali Centra za turizam, kulturu i sport. Uloge u ovoj predstavi tumače: Nemanja Lugavac, Radomir Marisavljević, Sanja Ilić, u režiji Sanje Ilić. Predstava je namenjena deci starosne dobi do 10 godina, a ulaz na predstavu je potpuno besplatan.

Druženje sa mališanima biće nastavljeno u 12 časova u centru grada, kojom prilikom će naši najmlađi učestvovati u kićenju jelke i tradicionalnom prednovogodišnjem druženju sa Deda – Mrazom koji će im deliti slatkiše sa novogodišnjim motivima. Konačno, nedeljno praznično raspoloženje biće krunisano druženjem u okviru kafanske večeri u kafani „Kutak“ gde će okupljene živom svirkom animirati Vlada i Nemanja.

Drugi blok festivala očekuje nas posle dočeka Nove godine, a iz organizacije najavljuju da će najkrupnija ovogodišnja novina biti Božićni vašar, sa tendencijom da postane tradicija i zaštitni znak samog festivala. Ujedno, organizatori pozivaju sve zainteresovane da svoje proizvode izlože na Vašaru, da se prijave na telefone: 064/ 38 58 967 i 063/ 8317550 radi rezervacije svog štanda, čije je iznajmljivanje besplatno.

Sva sredstva prikupljena u toku Festivala odlaze u humanitarne svrhe.

Prema proceni Centra za socijalni rad, ove godine će sredstva biti usmerena maloletnoj deci samohranih majki sa teritorije opštine Svrljig, koja su nedavno ostala bez drugog roditelja, čime će biti obuhvaćeno sedmoro dece i tri majke.

Hajde da uđemo humani u Novu godinu!

4 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano