Turizam
Broj pregleda

Stari grad Svrljig kao turistička destinacija

U sredu, 14. decembra, održan je radni sastanak predstavnika Centra za turizam, kulturu i sport, Opštine Svrljig i predstavnika nemačke organizacije GIZ na temu zajedničke saradnje i pripreme projekta za konkurisanje za obnovu prilaznog puta do starog grada.

KULE
Poseta lokalitetu kod Starog grada

CTKS i Opština Svrljig u saradnji sa donatorima i predstavnicima GIZ-a pokušaće da u narednoj godini pripreme svu potrebnu dokumentaciju za izradu projekta kako bi konkurisali za obnovu prilaznog puta i dela prostora starog grada Svrljiga.

Direktor Marko Mladenović
Direktor Marko Mladenović

Ovaj lokalitet je jako bitan za istoriju Svrljiga. Cilj nam je da, uz dogovor sa donatorima, najpre izgradimo prilazni put i u budućnosti obnovimo i same kule, rekao je direktor CTKS Svrljig Marko Mladenović.

Predstavnici GIZ-a kažu da bi do kraja 2016. godine trebao biti raspisan konkurs ove organizacije na kome bi Centar za turizam, kulturu i sport, sa adekvatnim prejektom trebao da se prijavi i konkuriše, a potom, u 2017. godini i realizuje projekat.

Uređenjem i stavljanjem u funkciju ovog turističkog potencijala bila bi zaokružena jedna celina, kada je u pitanju kulturni-istorijski turizam, imajući u vidu da je arheološko nalazište ‚‚Timacum Maius” u neposrednoj blizini, kao i kupalište Banjica kod Niševca.

Sastanku u CTKS pored direktora Mladenovića prisustvovali su i Ivan Tasić ispred Opštinske uprave, Slaviša Milivojević rukovodilac muzejske zbirke i Nenad Gvozdenović iz organizacije GIZ.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

9 Komentara

 • Ivan Tasić je jedini koji radi u opštini. Uvek pomaže ljudima koji dođu u opštinu. A šta rade ostali neradnici iz kancelarije broj sedam u opštini. Nikada ih nema u kancelariji. Podrška za Ivana Tasića, najboljeg čoveka i najvećeg radnika.

  • Nemoj tako, Cip organizuje proslavu nove godine jos od letos, nije da nista ne radi

   • Ако и Нова година буде била као кад је расчеречено јагње на Опленац, биће весело.
    СЕЛО ВЕСЕЛО!

   • Organizovao i radnicke igre, bio kapiten. Radi u interesu gradjana. Kao i spika koji je svi bespovratni krediti uzme za sebe.

    • Pa zbog toj su i bezpovratni. Ne vrćaju se

 • Marko prevaziso si gagija on odrzao sam jedan sastanak na temu turizam

 • Nemci su dosta pomogli Svrljigu, najpre komasacija pa sada i ovo. Svaka cast!

 • mene nemci ne interesuju, moju livadu ispod kula ne dirajte, a nije mala, tu je i staza koja vodi do kula, zelim da se naprave dobri prilazni putevi ali ne na stetu nas koji tu imamo svoje imanje, obnovite glavne puteve Svrljig-Nisevac-Varos kako bismo lakse dosli do sela, bezbednije, a prugu prema Knjazevcu cuvajte i branite od svih, jer nema cenu, Varosanka

 • rekonstruisite stari grad,a ovaj novi dozvolite da neko kroz hiljadu godina rekonstruise,a ostavite i malo podataka za Ginisa,da se vidi da Svrljizani opstaju bilo kakvu vlast da imaju

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *