Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljiški socijalisti ispisali istoriju kada je u pitanju visina plate u Opštini

Podeli sa prijateljima:

Radovan Mitić nekada predsednik, a danas samo član Opštinskog odbor Socijalističe partije Srbije u Svrljigu, i njegovi saradnici, uspeli su da sastave i opstanu tri meseca na vlasti u Svrljigu, pa su u tom periodu imali svojevrsnu priliku da ispišu novu istoriju kada su u pitanju plate opštinskih funkcionera.

plate-svrljig

Naime, Radovan Mitić (SPS) kao predsednik SO Svrljig imao je neviđeno veliku platu u odnosu na siromašnu opštinu iz koje dolazi.

On je za obavljanje ove funkcije – mesečno, bez dnevnica i drugih nadoknada, primao platu u iznosu od 127.245 dinara, ali se ona, iz meseca u mesec smanjivala, pa je na kraju mandata, odnosno trećeg meseca, iznosila ‚‚samo” 97.983 dinara, što prosečan Svrljižanin zaradi za otprilike pet meseci.

sps-srbija

Bez obzira na visinu zarade i sve beneficije koje su uživali tadašnji vlastodržci, izborni program na poslednjim lokalnim izborima OO SPS Svrljig i njenih koalicionih partnera sadržao je između ostalog i VOLONTERSKO VRŠENJE FUNKCIJE VLASTI U OPŠTINI SVRLJIG, što je u kampanji mnogima bilo čudno, a i smešno u isto vreme, imajući u vidu koliku je platu primao predsednik SO Svrljig Radovan Mitić za vreme njegovog mandata na čelu SO Svrljig.

Po današnjem srednjem kursu evra to bi iznosilo oko 1000 evra mesečno, što je približno platama predsednika države i Premijera.

Njegove kolege, na primer predsednica opštine Slavica Božinović (DS) imala je skoro identična primanja, a njena plata iznosila je 127.776 dinara.

Na kraju možemo zaključiti da će ovu vlast Svrljižani pamtiti, ako ne po ničemu drugom – onda po najvećim platama do sada.

14 Komentara

  1. To je bilo nekada i zato su otišlisa funkcija.
    A šta ćemo sa ovima iz direkcije kolike su plate imali to se kobajagi nije znalo dok ih nisu ukinuli o tome se ne priča?
    Da lizato što su svi bivši ditektori direkcije pa zadržali plate???!!!!
    Odgovora sigurno neće biti

  2. Тако то раде социјалисти. На следећим изборима бориће се за цензус, јер су тако у могућности.

  3. Oni nemaju merku
    Setimo se samo kako je bilo kada je predsednik opstine bio T.Petkovic sa njegovim pomocnicima Milovanovicem i Jovicem.Vise smo pomagali fudbalski klub Radnicki nego nase radnike.

  4. Prica se po Svrljigu da je aktuelni predsednik SPS u Svrljigu uzurpirao tavan u zgradi u kojoj zivi a da su to opstinske prostorije i da se o tome cuti? Pitam opstinare zasto komunalni inspektor ne preduzima nista povodom toga?
    Molim za odgovor?

  5. Ovi iz sps su odavno postali politicki fosili i nije mi jasno sto ih uopste vise spominjete. Njih ni iz kuce ne glasaju, a glasaju ih samo oni koji dobiju zejtin i hemijsku olovku. Sramota.

  6. napadate babunca bez razloga,pa propali trener je vise u dobiti ako pogledate malo bolje.
    Zamislite da dobijete oko pola miliona za treniranje fk . veteran,oko pola miliona za radio stanic , oko nekoliko hiljada za stranku ,prostorije u centru sudske zgrade za radio i sps + sto je zauzeo pomocne prostorije u zgradi u kojoj zivi i na kraju babunac je na gubitku a propali trener na dobitku.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano