SRBIJA-MAĐARSKA
Broj pregleda

Sa predstavnicima Mađarske o pokretanju privrede

Niz sastanaka sa privrednicima Mađarske koji žele da investiraju u Srbiju priređen je u gradu na Nišavi 21. novembra u okviru ekonomskog foruma Srbija – Mađarska.

srbija-madjarska1

Predstavnici opštine Svrljig – narodni poslanik Milija Miletić, zamenik predsednice opštine Svrljig Gradimir MIlosavljević i šef odseka za privredu Vlada Krstić, obavili su nekoliko razgovora sa predsatvnicima Mađarske – na temu privlačenje investitora i potencijalnih investicija u privredi i poljoprivredi opštine Svrljigu.

Prvi sastanak održan je sa vlasnikom firme ‚‚MiniPani” gospodinom Kovač Gaborom iz Mađarske u čijem vlasništvu je bivši pogon trikotaže „Maja“ u Svrljigu, a koji je zainteresovan za pokretanje ovog pogona koji bi po njegovim rečima bio namenjen za otkup voća i lekovitog bilja.

Takođe, vođeni su razgovari sa predstavnicima šumarstva iz Mađarske, a u vezi sadnje brzih zasada šumskih stabala na području opštine Svrljig, koji su pogodni kao gorivo za ogrev i tehničku upotrebu.

Razgovarno je i na temu otkupa svrljiške jagnjadi sa predstvnicima klaničarske industrije.

milija-narodni-poslanik

Na Forumu su se predstavnici opštine Svrljig susreli sa vlasnicima hotela ‚‚Bosforum” u Aleksincu kako bi razgovarali o načinu poretanja hotelijerstva u Svrljigu i povezivanja sa zimskim centrom na Staroj planini.

Predstavnici proizvođača nameštaja su takođe dogovrili izvoz svojih proozvodau Mađarsku

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.