SRBIJA-MAĐARSKA

Sa predstavnicima Mađarske o pokretanju privrede

Broj pregleda

Niz sastanaka sa privrednicima Mađarske koji žele da investiraju u Srbiju priređen je u gradu na Nišavi 21. novembra u okviru ekonomskog foruma Srbija – Mađarska.

srbija-madjarska1

Predstavnici opštine Svrljig – narodni poslanik Milija Miletić, zamenik predsednice opštine Svrljig Gradimir MIlosavljević i šef odseka za privredu Vlada Krstić, obavili su nekoliko razgovora sa predsatvnicima Mađarske – na temu privlačenje investitora i potencijalnih investicija u privredi i poljoprivredi opštine Svrljigu.

Prvi sastanak održan je sa vlasnikom firme ‚‚MiniPani“ gospodinom Kovač Gaborom iz Mađarske u čijem vlasništvu je bivši pogon trikotaže „Maja“ u Svrljigu, a koji je zainteresovan za pokretanje ovog pogona koji bi po njegovim rečima bio namenjen za otkup voća i lekovitog bilja.

Takođe, vođeni su razgovari sa predstavnicima šumarstva iz Mađarske, a u vezi sadnje brzih zasada šumskih stabala na području opštine Svrljig, koji su pogodni kao gorivo za ogrev i tehničku upotrebu.

Razgovarno je i na temu otkupa svrljiške jagnjadi sa predstvnicima klaničarske industrije.

milija-narodni-poslanik

Na Forumu su se predstavnici opštine Svrljig susreli sa vlasnicima hotela ‚‚Bosforum“ u Aleksincu kako bi razgovarali o načinu poretanja hotelijerstva u Svrljigu i povezivanja sa zimskim centrom na Staroj planini.

Predstavnici proizvođača nameštaja su takođe dogovrili izvoz svojih proozvodau Mađarsku

Pročitajte i

Zastava Srbije, Srbija, foto: Svrljiške novine

Rast bruto domaćeg proizvoda 2,9%

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u drugom kvartalu 2019. iznosio je 2,9 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku. BDP je, prema

Lica kojima su odobrena sredstva, foto: M.M.

21 OSOBA IZ SVRLJIGA POKREĆE SOPSTVENI BIZNIS

Protekle nedelje u sali SO Svrljig dodeljene su odluke korisnicima programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Svrljig za 2019.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.