Svrljiške novine

SRBIJI IDE NA BOLJE
Broj pregleda

Vučić: Povećanje plata za prosvetare, medicinske radnike, policajce, vojsku…

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na nacionalnim medijima rekao je da je postignut dogovor o povećanju plata i to: prosvetnim radnicima, medicinskom osoblju, policiji, vojsci, radnicima socijalnih ustanova i radnicima ustanova kulture.

Aleksandar Vučić, foto: Marko Miladinović
Aleksandar Vučić, foto: Marko Miladinović

Naime, prosvetnim radnicima biće uvećana plata od 6 do 7%, medicinskim radnicima 5%, policiji 5%, vojsci 5%, radnicima socijalnih i kulturunih ustanova po 5%, a kako je rečeno u narednim danima biće rešavano pitanje povećanja plata radnika u pravosuđu.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je i povećanje penzija od 1. januara 2017. godine na 1,5% ili 1,7%.

Vredno je istaći da 335.000 ljudi prima minimalnu zaradu u Srbiji.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • pravi se jos veca razlika izmedju penzija i plata.Ocekujte da ce penzioneri za kratko vreme postati i zvanicno socijalni slucajevi.Jednokratnih 5000 dinara ni malo ne doprinose popravljanju polozaja penzionera,kojima se samo zamazuju oci da ne uoce da u isto vreme neko ima trostruko veci procenat povecanja.

    • Idi bre Zlikovac radi nešto, neće samo “lezi lebe da te jedem”, šetaj s Marinka malo ako su ti skinuli nanogicu, mrčkaj figurice, sve si živo uspeo u životu, samo ostalo da savetuješ komentarima, a ni S ne znaš da kažeš. U ćoš.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *