SPORT

Šahisti ‚‚Zelenog vrha“ uspešni na takmičenju

Ukupan broj pregleda:

Šahisti uspešno završili turnir Centralne Srbije i osvojili treće mesto.

Foto: Simple Look
Foto: Simple Look

Od 13. do 16. oktobra 2016. godine Š.K. ‚‚Zeleni vrh“ Svrljig učestvovao je na završnom turniru Centralne Srbije – ‚‚Srpska liga“ – grupa ‚‚Jug“.

Na takmičenju je učestvovalo 12 ekipa, posle 11 odigranih kola, ekipa šahovskog kluba ‚‚Zeleni vrh“ Svrljig sa 22 meč boda i 52 poena osvojila je treće mesto.

Inače, za ulazak u viši rang takmičenja nedostajalo je sportske sreće u mečevima sa direktnim konkurentima, stoji u saopštenju Š.K. ‚‚Zeleni vrh“.

Važno je istaći da su igrači ‚‚Zelenog vrha“ –  velemajstor Miroslav Tošić i majstorski kandidat Vojkan Marinković bili najbolji na prvoj i šestoj tabli, s’tim da je majstorski kandidat Marinković sa devet poena iz 11 partija bez poraza u konkurenciji 92 igrača – najuspešniji igrač ‚‚Srpske lige – Jug“.

Na kraju, vredno spomenuti da je učešće u takmičenju uzela i ekipa ‚‚Veteran“ iz Svrljiga koja je bila poslednja na tabeli, dok je prvoplasirana ekipa na turniru bila ‚‚Jastrbac“ iz Blaca.

5 Responses

  1. Od kad je Igor postavljen za predsednika šah kluba taj klub cveta. Kad bi bio predsednik opštine pa i nas druge da ogreje sunce, a ne samo šahiste.

  2. mislim da su Minic i Batanjac uspeli da vode ekipu onako kako je odavno trebalo, i da su i Srbi i Marinku pokazali gde im je mesto

  3. tekst je nedovoljno,da kazem,precizan,a odustajem ovde da komentarisem brojne razloge neuspeha Zelenog vrha,iako bi cela prica mnogo drugacije izgledala.Komentarisacu onda kada to budem smatrao za shodno,a gde i kako videcemo,a ima puno toga.Voleo bih da se neinformisana i zlonamerna lica ne bave sahovskim komentarima.Tendenciozni i neobavesteni Svrljizanin bi mogao neki put da se predstavi imenom i prezimenom,kao i da se na pravim izvorima informise o istini i da ne bude vise kritizer,vec ozbiljan kriticar.

  4. i da ne zaboravim ,da su u zadnjem kolu pitana dvojica pohvaljena u komentaru Svrljizanina,ekipa bi bila peta,a upravo prozvana dvojica su doneli trece mesto,jer nisu poslusali da se mec dogovori 4prema4,i mec je dobijen sa 5 prema 3,iako su na 4 table sklopljeni remiji bez igre

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *