SPORT
Broj pregleda

Šahisti ‚‚Zelenog vrha” uspešni na takmičenju

Šahisti uspešno završili turnir Centralne Srbije i osvojili treće mesto.

Foto: Simple Look
Foto: Simple Look

Od 13. do 16. oktobra 2016. godine Š.K. ‚‚Zeleni vrh” Svrljig učestvovao je na završnom turniru Centralne Srbije – ‚‚Srpska liga” – grupa ‚‚Jug”.

Na takmičenju je učestvovalo 12 ekipa, posle 11 odigranih kola, ekipa šahovskog kluba ‚‚Zeleni vrh” Svrljig sa 22 meč boda i 52 poena osvojila je treće mesto.

Inače, za ulazak u viši rang takmičenja nedostajalo je sportske sreće u mečevima sa direktnim konkurentima, stoji u saopštenju Š.K. ‚‚Zeleni vrh”.

Važno je istaći da su igrači ‚‚Zelenog vrha” –  velemajstor Miroslav Tošić i majstorski kandidat Vojkan Marinković bili najbolji na prvoj i šestoj tabli, s’tim da je majstorski kandidat Marinković sa devet poena iz 11 partija bez poraza u konkurenciji 92 igrača – najuspešniji igrač ‚‚Srpske lige – Jug”.

Na kraju, vredno spomenuti da je učešće u takmičenju uzela i ekipa ‚‚Veteran” iz Svrljiga koja je bila poslednja na tabeli, dok je prvoplasirana ekipa na turniru bila ‚‚Jastrbac” iz Blaca.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

5 Komentara

  • Od kad je Igor postavljen za predsednika šah kluba taj klub cveta. Kad bi bio predsednik opštine pa i nas druge da ogreje sunce, a ne samo šahiste.

  • Kada bi Igor postao predsednik, vladao bi haos…

  • mislim da su Minic i Batanjac uspeli da vode ekipu onako kako je odavno trebalo, i da su i Srbi i Marinku pokazali gde im je mesto

  • tekst je nedovoljno,da kazem,precizan,a odustajem ovde da komentarisem brojne razloge neuspeha Zelenog vrha,iako bi cela prica mnogo drugacije izgledala.Komentarisacu onda kada to budem smatrao za shodno,a gde i kako videcemo,a ima puno toga.Voleo bih da se neinformisana i zlonamerna lica ne bave sahovskim komentarima.Tendenciozni i neobavesteni Svrljizanin bi mogao neki put da se predstavi imenom i prezimenom,kao i da se na pravim izvorima informise o istini i da ne bude vise kritizer,vec ozbiljan kriticar.

  • i da ne zaboravim ,da su u zadnjem kolu pitana dvojica pohvaljena u komentaru Svrljizanina,ekipa bi bila peta,a upravo prozvana dvojica su doneli trece mesto,jer nisu poslusali da se mec dogovori 4prema4,i mec je dobijen sa 5 prema 3,iako su na 4 table sklopljeni remiji bez igre

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *