Search
Close this search box.
Broj pregleda

Miletić o oslobađanju od RTS pretplate

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić, predsednik Ujedinjene seljačke stranke, na minuloj – Drugoj sednici Drugog redovnog zasedanja NSRS govorio je o televizijskoj pretplati i oslobađanju od iste.

milija-miletic

Dolazim iz kraja gde veliki broj staračke populacije više ne živi po selima. To nije slučaj samo u opštini Svrljig, već i u okolnim gradovima i opštinama na jugoistoku Srbije. Po Zakonu o pretplati treba se platiti po 150 dinara za svako brojilo. Ali, po članu 42. postoji mogućnost oslobađanja od pretplate, gde stoji da svi oni pretplatnici koji imaju svoje brojilo, a ne žive u domaćinstvu i ne troše struju, a po njihovom podnetom zahtevu za oslobađanje od plaćanja, moraju biti  oslobođeni od pretplate koja iznosi 150 dinara, kaže Miletić.

Miletić ističe da je u razgovoru sa ljudima iz svog kraja, koji su ostali bez roditelja – koji su nasledili kuće po selima i imaju brojila a ne troše električnu energiju, zaključio da RTS (Radio televizija Srbije) ne odgovara na podnete Zahteve građana.

Jedna porodica podnela je zahtev RTS-u za oslobađanje od pretplate u februaru ove godine, na žalost, oni do dana današnjeg nisu dobili nikakve odgovore, a pretplata stiže iz meseca u mesec iako u toj seoskoj kući niko ne živi i nema potrošnje struje, kaže Miletić.

Miletić je postavio pitanje RTS-u kada će nadležni – građanima koji su podneli Zahteve uručiti rešenje o oslobađanju od pretplate.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano