Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljig ima budućnosti, povećava se broj prvaka

Podeli sa prijateljima:

U novoj školskoj 2016/2017 godini u osnovnoj školi ‚‚Dobrila Stambolić” upisano je 87 đaka prvaka, što je za 24 učenika više nego prošle godine.

OS-Skola

Naime, u protekloj godini upisano je 63 učenika, dok je 2014. godine u prvi razred upisano je 69 polaznika, što je znatno manje nego danas.

Osnovna škola je posle dugog niza godina povećala broj đaka prvaka, a isto tako porast se beleži i u S.Š. ‚‚Dušan Trivunac Dragoš”, pa je za razliku od prošle godine upisano deset učenika više.

Vredno je istaći da je prošle godine upisano 90 dece u PU ”Poletarac” u Svrljigu.

Po svemu sudeći, iz godine u godini za pohađanje nastava u Svrljigu biće upisivan sve veći broj dece, a jedan od faktora povećanja nataliteta u Svrljigu jeste i skupštinska odluka koja godinama unazad daje vetar u leđa novim bračnim parovima koji se odlučuju da žive i rade u Svrljigu.


SVAKE GODINE RAĐA SE VEĆI BROJ DECE

U opštini Svrljig iz godine u godinu rađa se veći broj dece. Beleži se porast nataliteta i u selima, pa samim tim svrljiška sela dobijaju mogućnost da opstanu i žive.

Ukoliko se nastavi trend povećanja broja dece to će svkako biti preduslov za otvaranjem novih odeljenja u Svrljigu, ali i u selima širom naše opštine, te bi na taj način sela nastavila da žive, a Svrljig da se ravnomerno razvija.

(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Natalitet kao prioritet” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Opštine Svrljig, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji porodice, povećanju nataliteta i predstavljanju opštine Svrljig i širem informisanju javnosti o ovom kraju)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano