FIBA
Broj pregleda

Počeo VIII turniru u basketu u Svrljigu

U Svrljigu je sinoć otvoren osmi turnir u basketu ”Tri na tri”, a prvi pod pokroviteljstvom i u organizaciji FIBA.

Osmi turnir u basketu, foto: M.M. / Svrljiške novine
Osmi turnir u basketu, foto: M.M. / Svrljiške novine

U seniorskoj konkurenciji takmiči se 17 ekipa iz Svrljiga, Niša, Leskovca, Sokobanje, Bele Palanke i ostalih gradova širom jugoistočne Srbije.

Veliki uspeh za sport i sportiste ovog grada je svakako podrška od strane ”FIBA” koja je, pored opštine Svrljig, ovogodišnji organizator i pokrovitelj turnira.

Tako da će pobednik sa ovog turnira ”Tri na tri” u Svrljigu ostvariti pravo da se takmiči na završnom turniru u Beogradu, a iz Beograda, pobednik, kvalifikovaće se za Svetsko prvenstvo u basketu.

otvaranje
Na otvaranju turnira govor narodnog poslanika Milije Miletića, foto: M.M. / Svrljiške novine

Turnir je zvanično otvorio narodni poslanik Milija Miletić koji je tom prilikom poručio da opština Svrljig godinama unazad radi na promociji sporta, unapređenju i razvoju. On ističe da će opština i u narednom periodu pomagati da se sport razvija, kako bi na taj način svrljiška deca imala mogućnosti da napreduju i zdravo odrastaju.

Prisutnoj mnogobrojnoj publici obratila se i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i tom prilikom istakla da je ponosna na organizaciju ovog već tradicionalnog turnira. Ona je pohvalila rad KK ”Svrljig” i trenera Igora Radivojevića koji ulaže napore da košarka u Svrljigu bude na nivou većih gradova u Srbiji.

Opštinski većnik Borivoje Petković na otvaranju turnira, foto: M.M. / Svrljiške novine
Opštinski većnik Borivoje Petković na otvaranju turnira, foto: M.M. / Svrljiške novine

Opštinski većnik zadužen za razvoj praćenje stanja u sportu i privredi Borivoje Petković ističe da je turnir iz godine u godinu sve bolji i bolji.

Posle ovog turnira za seniore, za desetak dana počinje turnir u basketu za mlađe kategorije – za devojčice i dečake, gde očekujemo stotinak takmičara, i svi željno očekujuemo početak tog turnira, rekao je Petković za portal ”Svlrjiške novine”.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *