KULTURA

Deseti “Sabor gajdaša balkanskih zemalja“ u Svrljigu

Broj pregleda

Početkom avgusta meseca, tačnije u petak, 5.8.2016. godine, u Svrljigu će biti održan tradicionalni – 10. “Sabor gajdaša balkanskih zemalja“.

Sabro gajdaša 2014.godine, foto: M.M. / Svrljiške novine
Sabro gajdaša 2014.godine, foto: M.M. / Svrljiške novine

Ova manifestacija priređuje se u okviru prvog dana “Belmužijade“ i održava se na stadionu fudbalskog kluba “Svrljig“ na sportskom centru “Pastirište“.

Na ovogodišnjem “Saboru gajdaša balkanskih zemalja“ učestvuju pojedinci i sastavi gajdaša iz svih krajeva Srbije, ali iz Bugarske, Makedonije i Grčke, što manifestaciju čini međunarodnom.

Ove godine na pozornici će se smenjivati tridesetak gajdaša, a tročlani žiri sa Muzikološkog instituta SANU odlučivaće o najboljem, odnsono pobedniku Manifestacije.

Organizator manifestacije je Centar za turizam, kulturu i  sport, a pokrovitelji su Opština Svrljig i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Pročitajte i

Takmičenje, foto: M.M.

Koncertom Cece završena 15. Belmužijada

Velikim koncertom Svetlane Cece Ražnatović pred mnogobrojnom publikom iz svih krajeva Srbije ali i regiona, završena je 15. Belmužijada u Svrljigu.  Podelom nagrada najboljim učesnicima u

Otvorena 15. Belmužijada, foto: Svrljiške novine

Otvorena 15. Belmužijada

Juče je zvanično otvorena 15. Belmužijada u Svrljigu. Privredno-turistička i kulturna manifestacija ove godine održaće se po 15-ti put, a pored prve finalne večeri u spravljanju

Foto: RTRS, preuzeto: YT kanal Svetlana Ceca Ražnatović

Ceca Ražnatović na 15. Belmužijadi u Svrljigu

Ovogodišnja 15. Belmužijada biće održana prve nedelje u avgustu, odnosno 6, 7. i 8. avgusta. Po običaju Belmužijadu će otvoriti tradicionalni Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a nastupiće bendovi Topli maj

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *