NA DAN SLAVE
Broj pregleda

Miletić poklonio kravu manastiru Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu

Narodni poslanik i lider Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić danas je ispunio obećaje dato na početku godine poklonivši kravu manastiru Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu.

Milija Miletić dovodi kravu u Manastir
Milija Miletić dovodi kravu u Manastir

Na dan slave Sveti Arhangel Gavrilo u Pirkovcu, u prelepoj i netaknutoj prirodi opštine Svrljig, narodni poslanik Milija Miletić i prvi čovek Ujedinjene seljačke stranke poklonio je kravu ”Simku” manastiru i starešini manastira Varnavi Nikoliću.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Krava je do danas bila u vlasništvu poljoprivrednog gazdinstva porodice Miletić iz Plužine, sada, po obećanju, predajem je ocu Varnavi, želim vam da imate puno zdravlja i sreće, da iz godine u godinu uvećavate vaš stočni fond i da razvijate ovu svetinju, rekao je Miletić prilikom predaje krave.

Milija Miletić i otac Varnava - Pirkovac 2016, foto: M.M.
Milija Miletić i otac Varnava – Pirkovac 2016, foto: M.M.

Miletića su okupljeni vernici dočekali gromoglasnim aplauzom, mnogi su prilazili da ga pozdrave i čestitaju mu na istrajnosti i ispunjenom obećanju.

Milija se trudi da ovaj kraj oživi i da se vrati stočarstvo i čuvena svrljiška ovca i svrljiški sir. Evo on je obećao da će Manastiru da da jednu simentalku, dobru kravu, iz svoje kuće, imao je želju da daruje Manastiru i hvala mu veliko na tome, rekao je otac Varnava Nikolić.

Sada će manastirsko gazdinstvo u Pirkovcu biti bogatije za jednu kravu, pa će ih u štali biti ukupno pet. Pored krava, otac Varnava gaji svinje mangulice, koze i konje..

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *