Svrljiške novine

Broj pregleda

Sela dobijaju vrtiće, raste broj rođene dece

Vrtic-1102x550U selu Grbavče, nadomak Svrljiga, počelo je sa radom novo istureno odeljenje ‚‚Poletarca”.

Imajući u vidu podatke o broju rođene dece u ovom selu, stvoreni su uslovi za otvaranje jedne vaspitne grupe dece koja su stasala za pohađanje pripremnog predškolskog programa.

Lokalna samouprava je rešila da jednu od prostorija u objektu škole u selu Grbavče prilagodi potrebama dece predškolskog uzrasta, opremi odgovarajućim nameštajem i neophodnim igrovnim materijalima.

Pripremna nastava za mališane ovog sela počeće prvog septembra, kada počinje za sve učenike, odnosno polaznike P.U. ‚‚Poletarac”.


GRBAVČE TREĆE SELO SA VRTIĆEM

Selo Grbavče svakako nije jedino selo u kojem je počeo sa radom vrtić. U selima Niševac i Drajinac isturena odeljenja vrtića rade već neko vreme, a povoljni su uslovi za nastavak rada, jer se u tim selima iz godine u godinu održava isti, a i povećava natalitet.

(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Natalitet kao prioritet” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Opštine Svrljig, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji porodice, povećanju nataliteta i predstavljanju opštine Svrljig i širem informisanju javnosti o ovom kraju)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *