Search
Close this search box.
INFRASTRUKTURA
Broj pregleda

Rekonstrukcija puta prema Gojmonvcu šansa za razvoj turizma

Podeli sa prijateljima:

Kompletna rekonstrukcija puta od pružnog prelaza kod merdželatskog puta i skretanja za selo Niševac, pa sve do Gojmanovca, biće od velikog značaja za razvoj turizma opštine Svrljig.

Rekonstrukcija puta
Put do Gojmanovca, foto: M.M.

Naime, u toku su radovi prve faze asfaltiranja – od Gojmanovca prema Popšici i Lalincu, gde se radi krpljenje udarnih rupa, a potom presvlačenje cele saobraćajnice.

Meštani Popšice kažu da je rekonstrukcija od preke potrebe, kako za one ljude koji žive ovde, tako i za potencijalne turiste koji će posećivati sela u ovom delu svrljiške opštine.

Narodni poslanik Milija Miletić obilazeći radove kaže da će Svrljižani napokon dobiti savremenu putnu infrastrukturu i da će nesmetano moći da obilaze svoje porodice koje žive u selima, svoja imanja i sl.

Milija Miletić u Popšici, foto: M.M.
Milija Miletić u Popšici, foto: M.M.

Dobra infrastruktura u ovom delu Svrljiga pokrenuće turizam, prvenstveno u Kopajkošari gde se nalaze pećine Samar i Jezava i prelepa netaknuta priroda, vodopadi, čista i pitka voda, u selu Popšica gde postoji prirodni bazen koji svake godine posećuje veliki broj kupača, u Pirkovcu gde je smešten manastir Sv. Arhangel Gavrila i novoizgrađeni manastir u selu Labukovo.

Takođe, ova putna veza veže svrljiške turističke destinacije sa Banjom Topilo i gradskim područjem grada Niša, što je još jedan plus kada je u pitanju razvoj turizma.

Na kraju treba istaći da je prva faza rekonstrukcije je pri kraju, radovi se nastavljaju sa lepim vremenom a izvodi ih ”TrAce”.

(Autor: M.N.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano