Search
Close this search box.
IZBORI 2016
Broj pregleda

SNP za bolji život u opštini Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Protekle nedelje narodni poslanik SNP-a Milan Petrić posetio je opštinu Svrljug u okviru predizborne kampanje.

SNP Svrljig

Narodni poslanik Milan Petrić poručio  tom prilikom da će se SNP zalagati za uspostavljanje bolje privredne saradnje sa Rusijom koja je spremna da primi sve domaće proizvode koje svrljiški privrednici i privrednici u Srbiji mogu da proizvedu.

I u toku jučerašnjeg dana predstavnici SNP-a posetili su opštinu Svrljig, na zajedničkom štandu USS-SNS koji je bio stacioniran na vašarištu u ulici 7. Juli.

Tim povodom Jovica Filipović predsednik OO SNP Svrljig izjavio je da su osnovne grane razvoja Svrljiga u koje treba ulagati za bolji život i veći standard sugrađana – poljoprivreda  i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Srpska narodna partija zajedno sa svojim koalicionim partnerima u ovim oblastima prepoznaje najveći potencijal za upošljavanje radnika. Plan razvoja se temelji na sledećim tačkama: Planiramo da u predstojećem periodu od 50 do 100 nezaposlenih lica preko 50 godina vratimo na selo kroz ulaganja u poljoprivredu, gde bi ruska državna banka ulagala u kapacitete skladištenja i otkupa poljoprivrednih proizvoda; Razvoj porodičnog preduzetništva kroz kreditiranje ,,prva šansa,, i kreditiranje ,,druga šansa,,. Na taj način da bi se aktiviralo do 100 mladih ljudi koji bi uposlili i članove svojih porodica; Potrebno je dovesti makar jednog ili dva domaća i strana investitora koji su zainteresovani da ulože njihov kapital u našu opštinu i da na taj način uposlimo do 200 nezaposlenih lica; Stabilizacija i održivi razvoj postojećih preduzeća do kraja ove godine i proširenje postojećih kapaciteta tokom naredne godine kako bi svaki privrednik mogao da uposli određeni broj radnika, prema veličini i poslovanju svog preduzeća (manji preduzetnici od 2 od 3, a oni malo aktivniji od 5 do 10 radnika, tako da se izvrši upošljavanje do 150 nezaposlenih lica).

Kako bi se zacrtani plan na pravi način realizovao i stvorio jedan održivi privredni ambijent za sve sugrađane, potrebno je uložiti mnogo truda i rada svih činilaca u ovom projektu, a Srpska narodna partija, zajedno sa svojim koalicionim partnerima USS i SNS, pokušaće svom snagom da istraje u ovoj nameri, istakao je predsednik OO SNP Svrljig Filipović Jovica.

4 Komentara

  1. Šta ti Filipoviću imaš više da pričaš o poljoprivredi i razvoju malih i srednjih preduzeća. Idi gore na farmi koju si napravio kod “LJuba Voda” pa se bavi stočarstvom, čuvaj bikove i obrađuj zemlju kad se zalažeš za poljoprivredu i kad je toliko laka,svi propagirate razvoj poljoprivrede, jednostavna je kad se govori o njoj. Sramte bilo ne zamajavaj ovaj narod više, pogotovu ti.

  2. Svi koji propagirate razvoj poljoprivrede prvo se vi prihvatite motike da nam pokažete kako se to radi a onda ćemo mi za vama,omogućite i koliko toliko olakšajte seljaku da može da obrađuje svoju zemlju i živi od nje. Filipe prvo se ti prihvati tog posla vrati se na selo da vidiš kaliko ćeš koristi od toga imati. Sakupio si jake ljude pored sebe vidi se u tvojoj pozadini a i slika vam je lepa.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano