Svrljiške novine

SVRLJIG/SRBIJA
Broj pregleda

USS dobila odbornike u Nišu, Knjaževcu, Sokobanji, Pirotu…

Jedna od retkih stranaka koja nema sedište u Beogradu i centrala joj je u Svrljigu – na izborima u mnogim opštinama i gradovima dobila je svoje predstavnike.

USS SRBIJA

Koaliciju koju je u Svrljigu predvodila Ujedinjena seljačka stranka u Svrljigu zajedno sa Srpskom naprednom strankom osvojila je najveći procenat glasova 66,15% i odnela ubedljivu pobedu osvojivši 20 odborničkih mandata, od kojih 15 pripada Ujedinjenoj seljačkoj stranci.

Naime, Ujedinjena seljačka stranka samostalno je prešla cenzus i u obližnjoj opštini Knjaževac i sa 6,6% poverenja građana u Skupštinu ulazi sa dva odbornika.

Sokobanji  su predstavnici USS-a osvojili 9,8% glasova i imaće tri odborničkih mandata, koliko i tamošnji OO SPS-a.

Pored većih gradova Ujedinjena seljačka stranka ima svog predstavnika i u Skupštini grada Niša – Čedomira Zdravkovića, koji je bio 28-mi na listi SNS-a, koja je u koaliciji sa Ujedinjenom seljačkom strankom.

Takođe, USS je odbornike dobila i gradskoj opštini Crveni Krst u Nišu, a takođe posle ponovljenih izbora očekuje da dobije svog predstavnika i u GO Pantelej.

USS je dobro prošla i u Bujanovcu gde ima tri odbornika, kao i Boljevcu gde je osvojila dva mandata.

Ujedinjena seljačka stranka dobila je odbornike i u Merošini, Pirotu, Blacu i Aleksincu.

Kako nam je rečeno iz centrale USS će biti deo izvršne vlasti u mnogim gradovima i opštinama, a neki od njih su: Kruševac, Prokuplje, Ražanj, Varvarin, Trstenik, Babušnica, Gadžin Han, Niška Banja, GO Palilula (Niš), Kuršumlija, Brus i Žitorađe.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *