Svrljiške novine

SA NOVOM UPRAVOM
Broj pregleda

Ujedinjeni šahisti nižu uspehe širom regiona

Šahovski klub „Zeleni vrh” Svrljig je u subotu, 2. aprila,  učestvovao u kvalifikacijama za Kup Šahovskog saveza centralne Srbije koji je organizovao Šahovski savez Nišavskog okruga u šahovskom domu u Nišu.

Foto: Simple Look
Foto: Simple Look

Na ovom prvom zvaničnom takmičenju iz kalendara Šahovskog saveza Srbije ŠK „Zeleni vrh” je nastupio sa dve ekipe.

Prva ekipa u sastavu: Milovanović Srboljub, Batanjac Aleksandar, Minić Ivan i Marinković Vojkan borila se za prvo mesto sa šahovskim klubom iz Niške banje.

Na kraju je podelila prvo mesto sa 11 bodova ali dodatni kriterijum je bio na strani šahista iz Banje pa su naši momci ostali bez pehara ali sa časno izborenim drugim mestom. Ovaj uspeh je bio dovoljan da se ŠK „Zeleni vrh” kvalifikuje za Kup Šahovskog saveza Centralne Srbije koji se igra od 20. do 24. aprila u hotelu Šumarice u Kragujevcu.

Trećeplasirana ekipa ŠK „Lav“ iz Aleksinca ima 10 bodova i takođe se plasirala za viši nivo takmičenja.

Zanimljivo je da je i naša druga ekipa u kojoj su talentovani omladinci Milutinović Danijel i Marinković Nikola ostvarila odličan rezultat osvojivši četvrto mesto sa 9 bodova ispred daleko poznatijeg niškog kluba „Car Konstantin“.

Da je reorganizacija u šahovskom Svrljigu uspešno sprovedena i da novo rukovodstvo kluba na čelu sa gospodinom Davidović Igorom ima sluha za potrebe svrljiških šahista i znanja da sve bitne činioce postave na svoja mesta, osim postignutih rezultata, govori i veliki odziv svrljiških ekipa na ovom takmičenju ukupno pet.

Osim pomenute dve ekipe takmičili su se: ŠK Grbavče, ŠK Veteran i ŠK Drajinac.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • BRAVO IGRORE!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *