Search
Close this search box.
KULTURA
Broj pregleda

Svrljižani pobednici prvog festivala dramskih sekcija u Nišu

Podeli sa prijateljima:

Regionalni centar Niš i glumci Ivana i Miroljub Riki Nedović sa suorganizatorima JKP Medijanom i Lutkarskim pozorištem iz Niša, organizuovali su organizovali prvi pozorišni festival drmskih sekcija osnovnih i srednjih škola “Šta dramiš”.

Predstava Svrljig

Na završnom takmičenju ovog festivala pobedila je ekipa Srednje stručne škole ”Dušan Trivunac Dragoš” iz Svrljiga predstavom “Zdravo živi – starost doživi” i tom prilikom osvojila i pojedinačne nagrade –  za najbolju režiju Anđela Budimović i za najbolju mušku ulogu i scenario nagrađen je Vuk Milenković.

Takođe, kao nagradu za prvo mesto učenici SŠ ”Dušan Trivunac Dragoš” dobili su uređenje školskog dvorišta od JKP ”Medijana” i besplatne sadnice.

Veoma sam ponosna na svoje đake, koji su još jednom pokazali i dokazali da se trud uvek isplati, kao i to da nikada ne treba odustajati od svojih želja. Zahvalila bih se i Filipu Saviću, koji nam je dosta pomogao oko predstave, školi Dušan Trivunac Dragoš na podršci, kao i Opštini Svrljig koja nam je omogućila prevoz, kaže Anđela Budimović za ”Svrljiške novine”.

Inače, vredno je spomenuti da je ovo samo još jedna nagrada u nizu svrljiškim učenicima Srednje škole iz Svrljiga.

3 Komentara

  1. Biti najbolji u celom regionu je zaista veliki uspeh.Dostojanstveno ste predstavili svoju srednju školu i svoju opštinu.Čestitke profesorki Andjeli, rukovodstvu srednje škole i svim učenicima koji su glumili u ovoj predstavi !!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano