Search
Close this search box.
SAMO U SRBIJI
Broj pregleda

Pokvario se voz, vozači na pružnom prelazu čekali dva sata

Podeli sa prijateljima:

Jutros oko 7 časova pokvario se voz na pružnom prelazu u Svrljigu i blokirao put punih dva sata, te su dva dela Srbije bila u totalnoj blokadi.

pruga voz

Automobilska kolona dugačka, sa jedne i druge strane, blizu jednog kilometra, na popravku lokomotive čekala je punih dva sata, a hitni slučajevi poput ambulantnih kola iz regiona morala su da koriste alternativni put preko Grbavča koji je u katastrofalnom stanju.

Naime, u ovakvim situacijama, koje su postale sve češće, Svrljig ima alternativni putni pravac preko sela Grbavče, koji izlazi na brdu Gramada, između Svrljiga i Vrela, ali o toj saobraćajnici, na žalost, računa vodi država pa je ona propala i veoma je loša za odvijanje bilo kakvog vida saobraćaja.

Kada bi se osposobio taj putni pravac, vozači iz Timočke krajine, ali i ostalog dela Srbije, mogli bi alternativno da koriste put preko Grbavča, a samim tim i vozila mnogih zrdavstvenih ustanova koje hitno idu prema Nišu ili Beogradu ne bi čekala po dva-tri sata u Svrljigu.

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić godinama unazad zagovara popravku ovog puta, što je i danas u kratkoj izjavi za ”Svrljiške novine” potvrdio.

Potrebna nam je pomoć države oko popravke puta preko Grbavča. Videli smo da je jedan kvar ”paralizovao” ceo saobraćaj, što je u današnje vreme nedopustivo. Tražićemo i ovaj put zvanično od državnih organa da preurede alternativni put preko Grbavča i putni pravac prema Lalincu, rekao je Miletić.

Put Zaječar-Svrljig-Niš je sada u funkciji.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

Radni pondeljeka

Krenulo obeležavanje saobraćajnica

Sećanja

Obeležen 7. jul – Dan ustanka protiv nacističke Nemačke

Sećanje

Obeležena godišnjica smrti prof. dr Sretena Petrovića

Radno

Uređenje zelene površine pored puta ka Staroj planini

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano