SAMO U SRBIJI
Broj pregleda
[post-views]

Pokvario se voz, vozači na pružnom prelazu čekali dva sata

Jutros oko 7 časova pokvario se voz na pružnom prelazu u Svrljigu i blokirao put punih dva sata, te su dva dela Srbije bila u totalnoj blokadi.

pruga voz

Automobilska kolona dugačka, sa jedne i druge strane, blizu jednog kilometra, na popravku lokomotive čekala je punih dva sata, a hitni slučajevi poput ambulantnih kola iz regiona morala su da koriste alternativni put preko Grbavča koji je u katastrofalnom stanju.

Naime, u ovakvim situacijama, koje su postale sve češće, Svrljig ima alternativni putni pravac preko sela Grbavče, koji izlazi na brdu Gramada, između Svrljiga i Vrela, ali o toj saobraćajnici, na žalost, računa vodi država pa je ona propala i veoma je loša za odvijanje bilo kakvog vida saobraćaja.

Kada bi se osposobio taj putni pravac, vozači iz Timočke krajine, ali i ostalog dela Srbije, mogli bi alternativno da koriste put preko Grbavča, a samim tim i vozila mnogih zrdavstvenih ustanova koje hitno idu prema Nišu ili Beogradu ne bi čekala po dva-tri sata u Svrljigu.

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić godinama unazad zagovara popravku ovog puta, što je i danas u kratkoj izjavi za ”Svrljiške novine” potvrdio.

Potrebna nam je pomoć države oko popravke puta preko Grbavča. Videli smo da je jedan kvar ”paralizovao” ceo saobraćaj, što je u današnje vreme nedopustivo. Tražićemo i ovaj put zvanično od državnih organa da preurede alternativni put preko Grbavča i putni pravac prema Lalincu, rekao je Miletić.

Put Zaječar-Svrljig-Niš je sada u funkciji.

Podeli sa prijateljima
[SSB]

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

[SSB]
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA