Svrljiške novine

POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Poljoprivrednicima podeljeno preko 30.000 sadnica

Poljoprivrednici svrljiškog kraja imaju razlog više da budu zadovoljni jer im je Opština Svrljig podelila preko 30.000 sadnica raznog voća.

Podela sadnica

Naime, opština je pomogla ovu akciju sa 80% učešća, dok su preostalih 20% od vrednosti sadnica plaćali poljoprivrednici – članovi Udruženja ”Eko-voće”.

Za ovogodišnju prolećnu sadnju obezbeđene su sadnice šljiva, malina, kupina – prema želji poljoprivrednika.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović ističe da je ova mera podsticaja poljoprivrednicima dala dobre rezultate u razvoju poljoprivrede jer je Svrljig kraj pogodan za razvoj voćarstva. Predsednica ističe da je opština Svrljig ove godine obezbedila veći broj sadnica nego lane, te dodaje da će se iz godine u godinu, u zavisnosti od potreba, uvećavati fond za ovu namenu.

Podeli je prisustvovao i narodni poslanik Milija Miletić koji je tom prilikom istakao zadovoljstvo jer je odziv poljoprivrednika veći nego ranije.

Miletić kaže da će nastaviti da se bori za prava seljaka i razvoj sela, ali i poljoprivrede uopšte. On dodaje da će u narednom periodu opština Svrljig imati veće mogućnosti za razvoj kada je u pitanju voćarstvo, ali i ostale grane poljoprivrede.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Ljudi iz opštine se baš trude da na najbolji način sagledaju svoje građane i poljoprivrednike. Ovo je jedan veliki korak u smeru razvoja poljoprivrede.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *