Search
Close this search box.
POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Poljoprivrednicima podeljeno preko 30.000 sadnica

Podeli sa prijateljima:

Poljoprivrednici svrljiškog kraja imaju razlog više da budu zadovoljni jer im je Opština Svrljig podelila preko 30.000 sadnica raznog voća.

Podela sadnica

Naime, opština je pomogla ovu akciju sa 80% učešća, dok su preostalih 20% od vrednosti sadnica plaćali poljoprivrednici – članovi Udruženja ”Eko-voće”.

Za ovogodišnju prolećnu sadnju obezbeđene su sadnice šljiva, malina, kupina – prema želji poljoprivrednika.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović ističe da je ova mera podsticaja poljoprivrednicima dala dobre rezultate u razvoju poljoprivrede jer je Svrljig kraj pogodan za razvoj voćarstva. Predsednica ističe da je opština Svrljig ove godine obezbedila veći broj sadnica nego lane, te dodaje da će se iz godine u godinu, u zavisnosti od potreba, uvećavati fond za ovu namenu.

Podeli je prisustvovao i narodni poslanik Milija Miletić koji je tom prilikom istakao zadovoljstvo jer je odziv poljoprivrednika veći nego ranije.

Miletić kaže da će nastaviti da se bori za prava seljaka i razvoj sela, ali i poljoprivrede uopšte. On dodaje da će u narednom periodu opština Svrljig imati veće mogućnosti za razvoj kada je u pitanju voćarstvo, ali i ostale grane poljoprivrede.

Jedan komentar

  1. Ljudi iz opštine se baš trude da na najbolji način sagledaju svoje građane i poljoprivrednike. Ovo je jedan veliki korak u smeru razvoja poljoprivrede.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano