OBILNE PADAVINE

Pravačka reka poplavila deo Magovca

Broj pregleda

Usled jučerašnjih obilnih padavina došlo je do izlivanje Pravačke reke u naselju Magovac i plavljenja nekoliko stambenih objekata.

poplava10

Građani ovog dela Svrljiga organizovano su pokušali da odbrane ostale ekonomske objekte koji se nalaze na ovom potezu, a to su uspeli postavljanjem nasipa pored reke.

Poplavljena domaćinstva obišao je predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

On ističe da su sve službe sinoć bile na terenu kako bi odbranile ovo naselje od poplave.

Pročitajte i

Pravačka reka, foto: M.M.

Očišćeno korito Pravačke reke

Mašine JKSP ,,Svrljig“ Svrljig protekle nedelje očistile su korito Pravačke reke. Korito Pravačke reke, u koju se ulivaju Dobra reka i Prekonoški potok, očišćeno je

Svrljiški Timok, foto: Redakcija

Opada nivo svrljiških reka

Od jutros konstanto je nivo Svrljiškog Timoka u opadanju, kao i nivo ostalih reka i potoka. Poplavljeni delovi Svrljiga, od Ribara pa naviše, i dalje

2 Komentar

  • Правачка река долази из Грбавча и не пролази кроз насеље Маговац. Поред насеља Маговац протиче Добра река ,која долази из атара села Преконоге.Погледајте карту.

  • Interesantno je kada pogledate Google mapu samo postoji Pravacka reka, nigde je nema Dobra reka,ili ti Magovac kako su je mestani nekada zvali, mada je ista samo aktivna za vreme poplava i do pocetka jula, dok preko leta presusi i ne postoji.Vredno je napomenuti da su obe reke nekada bile bogate ribom a danas su bez riba. Dobra reka bi trebala da se zove Dobri potok jer zapravo i jeste potok.

Comments are closed.