Miletić: ”Herbogal i Sien su firme koje treba da rade!”

PRIVREDA

Narodni poslanik Milija Miletić i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, početkom ove nedelje obišli su pogone nekadašnje firme Herbogal i Sien.

Herbogal

Povod za posetu ovih nekadašnjih privrednih giganata je razgovor na temu ponovnog pokretanja ovih pogona, rešavanje aktuelnih problema i upošljavanje ljudi.

Oni su najpre obišli ”Sien”, pogon drvno-prerađivačke industrije i motel na ulazu u Svrljigu.

Herbogal 3

Državni sekretar Stevanović kaže da je ovo, pored turizma, veliki potencijal svrljiške opštine koji je potrebno ponovo aktivirati i uposliti što veći broj ljudi u privatnom sektoru.

On ističe da će Ministarstvo privrede Republike Srbije uložiti dodatne napore da opštini Svrljig pomogne i da će se on kao državni sekretar u tom Ministarstvu založiti da se to pitanje što pre reši.

Herbogal 4

Opština Svrljig može da očekuje podršku i logističku pomoć oko rešavanja problema ovih firmi. Milija je čovek koji brine o svojim sugrađanima i pokušava da smanji stopu nezaposlenosti, pa se iskreno nadam da će uspeti u tome, kaže Stevanović

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da Svrljig ide u pravom smeru, ka boljem ekonomskom napredku i boljoj budućnosti, ali da je za taj uspeh potrebna i pomoć države.

Herbogal 2

Cilj je da uposlimo naše građane i u svakom pogledu ekonomski napredujemo. Svrljigu treba malo da građani bolje žive, a nadam se da ćemo istrajati u svim započetim poslovima, kaže Miletić.

Poseti pogonu u ”Herbogalu”, odnosno ”Krki”, prisustvovao je i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović.

Povezano

4 Komentari

  • Kad bi restoran ognjiste poceo sa radom sa prenocistem sve svrljiske kafane bi zatvorio… i dosta para bi dolazilo u svrljig

  • Opa krenula kampanja, ovi eksperti pred svake izbore obilaze sien i herbogal. Pa ajde pokrenite ih već jednom.

  • Pricate o razvoju stocarstva na selu a imamo mogucnosti ove propale i opljackane firme nazalost su dobro dosle za razvoj stocarstva jer su i onako prazne pa ko hoce da radi treba da mu se da da radi a ne da ide u propala sela gde i nema uslova za zivot a kamoli za razvoj

    • Svaka ti je na mestu

Komentar

Your email address will not be published.