Broj pregleda
[post-views]

Svi imaju višak, a opština Svrljig manjak upošljenih u javnom sektoru

Opština Svrljig jedna je od retkih opština koja ima manjak radnika u javnom sektoru, skoro da svaka opština ima određeni broj viškova. Svrljig je još jednom dokazao da opština funkcioniše domaćinski i da nije bilo prekopotrebnih upošljavanja jer je na spisku manjak 20 radnika u javnom sektoru u Svrljigu.

opstina

Kako smo ovih dana mogli čuti zaključak Vlade je da u javnom sektoru u Srbiji postoji višak od oko 14.000 zaposlenih, ali Svrljižani tu brigu nemaju, jer je na platnom spisku u javnom sektoru u opštini Svrljig 20 ljudi manje upošljeno.

Ako uporedimo dosadašnje poslovanje opština u regionu i opštine Svrljig, doćićemo do činjenice da je opština Svrljig ostvarila zavidne rezultate na svim poljima, a po najviše kada je u pitanju izveštaj Državnog revizora koji je najbolji, kada su u pitanju gradovi i opštine, u celoj Srbiji.

Opština je samo u toku ove i prošle kalendarske godine načinila velike korake kada su u pitanju infrastrukturni poduhvati. Sagradila je bazen i kupališni kompleks iz temelja, rekonstruisala više od 70% ulica i trotoara kako u gradu tako i po selima, započela izgradnju višenamenske sportske hale, grad pokrila led osvetljenjem i jedina je opština u Srbiji sa takvom rasvetom, a urađeno je još dosta toga po pitanju poboljšanja poslovnog ambijenta i okruženja.

Vredno je istaći da opštine veličine poput Svrljiga imaju mnogo veći broj upošljenih od predviđenog broja.

Pa tako na primer opština Bela Palanka ima višak 17 lica, Sokobanja 12, Gadžin Han 13, Merošina 13, Kuršumlija 20, Prokuplje 60, Aleksinac 15, Surdulica 16, a Niš za neverovati 484.

Podeli sa prijateljima
[SSB]

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

[SSB]
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA