Svrljiške novine

FOTO INFO
Broj pregleda

Trotoari i ulice krcate! Drva i zaprežna kola na sve strane..

Podeli sa prijateljima:

U skoro svim naseljima u Svrljig slična je slika: pored puta – na trotoarima drva, traktorske prikolice, zaprežna kola, olupine automobila...

01

Kao što smo pisali o problemu sa rekama gde se nesavesno u potoke i reke baca smeće, uginule životinje, zimnice i slično, tako danas govorimo o ovom, ne tako novom, već ustaljenom problemu koji ruži sliku svih naselja na teritoriji opštine Svrljig.

02

Mnogo bi bilo lepše kada bi na mestima gde su naređana ova silna drva, parkirane freze, kola i sl. bila zelena površina sa cvećem, ali ko o tome treba da brine? kažu građani naselja Magovac.

03

Zamislite da na slici ispod budu parkirane traktorske prikolice, traktori, olupine i skladištena drva. Na šta bi to ličilo?

987819

Inače, za red na trotoarima i ulicama postoje određne i nadležne službe, pa se iskreno nadamo da će posle ove vesti početi sa intenzivnijim radom na terenu.

Rubrika vesti FOTO INFO

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

PROMO

Auto centar Timok: Nalepnica na licu mesta, bez odlaska u MUP

Vozači iz cele Srbije

Održan 7. Hard Enduro u Svrljigu

Presveta Bogorodica Neopalima kupina

Svrljiški vatrogasci obeležili slavu Sektora i vatrogasno-spasilačke jedinice

Sve je to fudbal

FK Svrljig doživeo težak poraz od OFK Brzog Broda u 5. kolu Zone Centar

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

U Lukovu

MILETIĆ PORUČIO DA DRŽAVA SLABO ČUJE ZA LOKALNE PROBLEME

Muzički festival

Održan hip-hop festival ,,San Derven”

Sportske vesti

FUDBAL: FK Svrljig – Polet 5:2 (1:0)

FOTO + VIDEO

Čišćenje šiblja i grmlja pored puta prema Drajincu

Sportske vesti

Prvi kontrolni meč: FK Svrljig – FK Sloga 1948 0:4

ODLIČNA VEST!

SVRLJIG MENJA IZGLED: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA!!! (VIDEO)

Stiže afrički talas!

UPOZORENJE: Od ponedeljka temperatura i preko 40°С

Polaganjem venaca

Obeležen Dan ustanka protiv nacističke Nemačke – 7. jul

4 Responses

  1. Bravo,samo da provere ko je ispred cije kuce skladistio stare prikolice,zaprezna kola i slicno,a nadlezni ne treba da sade cvece na trotoare,vec da asfaltiraju i da trotoar sluzi svrsi.Naime nije mi samo jasno kako u istoj ovoj ulici nanize niste uslikali ruglo najvece,gde je auto otpad,plastenik nasred “trotoara”.Treba da uslikate i uzi centar gde su na sveze napravljenim trotoarima parkirana kola da ni sam covek ne moze da prodje,nedao Bog da slucajno vodi dete.

  2. Čestitam ovim online novinama što su krenule ka gradjanima naselja Magovac, pošto je njihov problem realan i treba ga aktivirati kako ste već počeli da činite dosadašnjim napisima i fotografijama. Svaka čast za ovakav rad i mogu samo da vam predložim da stavite na glasanje i sagledate koliko ćete dobiti glasova podrške za ovakav stav prema zagadjenju i uneredjenju trotoarskog prostora. Sa druge strane pozivam gradjane naselja Magovac da i sami naprave fotografije kao svedočanstvo koje ukazuje čija su to egoistična postupanja na zajedničkom prostoru u urbanoj sredini. Da, postoje pravila i kontrolni organi treba da se prozovu sa strane gradjana naselja Magovac, kao i pojedinci koji krše pravila korišćenja javnih površina u urbanim naseljima. Pisao sam da prilikom ovakvih identifikacija problema treba pozvati Forum mladih USS da se angažuje, na osnovu stare tradicije srpskog naroda – da pokrenu mobu, okupe se i pomognu domaćinima koji imaju ta drva i ta transportna sredstva na nepropisnim lokacijama, da se sklone bez kažnjavanja. Ukoliko to vlasnici ne bi uradili e to onda ide po hitnom postupku na prekršaje koji su propisani za taj vid prekršaja. Kad mladi iz USS mogu da pomognu za lepotu svoga mesta, mogu i vlasnici da se potrude da urede prostor gde žive i rade. Tu je obostrana korist, a Svrljig bi stvarno postao mnogo atraktivniji i lepši. Živeo Svrljig!!!.

  3. Zašto gledate naselja pa pogledajte dvorište izmedju komunalca i direkcije za izgradnju -Centar institucija,a PUNO je dizel šuta i radnih mašina umesto da bude zelena povrsina a komunalac ima plač kod biobloka.šta više reci???!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *