Svrljiške novine

OPŠTINA SVRLJIG
Broj pregleda

Većnici i direktori razmatrali izveštaj DRI

Podeli sa prijateljima:

Danas je u velikoj sali Skupštine opštine Svrljig održana 46. sednica Opštinskog veća opštine Svrljig sa jednom tačkom dnevnog reda – razmatranja izveštaja Državne revizorske institucije.

dri svrljig

Predsednica Jelena Trifunović pozvala je da prisustvuju sastanku i direktore javnih preduzeća i ustanova.

Zadovoljna sam izveštajem DRI. Izveštaj opštine Svrljig treći je u Srbiji i ima veoma mali broj uočenih neprvilnosti, a to znači da prednjačimo po domaćinskom vođenju opštine u celoj Srbiji, kaže Trifunovićeva.

Sa tom konstatacijom slaže se i načelnica OU Dejana Mitić koja ističe da je izveštaj što se tiče budžeta lokalne vlasti najbolji u Srbiji kada su u pitanju lokalne samouprave.

Šefica odseka za budžet i finansije Marina Savić kaže da opština Svrljig ni jedan dinar nije utrošila nenamenski i dodaje da je Svrljig mala ali veoma uređena opština koja posluje vodeći se svim propisima.

Vredno je spomenuti da je Centar za turizam, kulturu i sport ustanova u kojoj nema nepravilnosti, što se tiče izveštaja DRI, što su prisutni većnici i direktori javno i pohvalili.

Direktor Centra Zoran Gavrilović je istakao da ova ustanova ima podosta nadležnosti, ali da i sa nedovoljnim brojem radnika uspeva da posluje poput ustanova koje su mnogobrojnije, pa čak i mnogo bolje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Proglašen Dan žalosti

Dan žalosti: Zakonske smernice i kazne

Sport u oktobru

Svrljig Open 2023: Teniski turnir Udruženja tenisera ,,Masters” Svrljig!

Teniseri

Svrljižanin Mladen Đorđević ostvario zapažen uspeh na teniskom turniru u Nišu

Obaveštenje

Kreće karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ 18. i 19. oktobra u Svrljigu

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

U Lukovu

MILETIĆ PORUČIO DA DRŽAVA SLABO ČUJE ZA LOKALNE PROBLEME

Muzički festival

Održan hip-hop festival ,,San Derven”

Sportske vesti

FUDBAL: FK Svrljig – Polet 5:2 (1:0)

FOTO + VIDEO

Čišćenje šiblja i grmlja pored puta prema Drajincu

Sportske vesti

Prvi kontrolni meč: FK Svrljig – FK Sloga 1948 0:4

ODLIČNA VEST!

SVRLJIG MENJA IZGLED: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA!!! (VIDEO)

Stiže afrički talas!

UPOZORENJE: Od ponedeljka temperatura i preko 40°С

One Response

  1. Čestitam na dobrim rezultatima, koje je konstatovala DRI, ali bih ovom prilikom skrenuo pažnju na izjavu direktora Centra Zorana Gavrilovića, gde naglašava da se sa nedovoljno ljudskih resursa uspeva da posluje dobro, uz veliki opseg nadležnosti. Ovde se vidi da rad može da donese mnogo dobrih rezultata, ali potrebno je mlade Svrljižane uvoditi u posao kako bi mogli da kroz volontiranje, odnosno programe pripremnog rada do polaganja stručnog – pripravničkog ispita,ostvarite kao ljude i tako im date podsticaj da ostanu u ovoj opštini, tj. krenu ka svom biznisu uz pomoć opštine i NSZ. Ima mnogo posla na promociji manifestacija koje se održavaju tokom godine na teritoriji Svrljiške opštine, pa tu mogu mladi sa dobrim znanjem stranih jezika i rada na računaru, mnogo doprineti kroz volontiranje i sličan status, gde bi se mnogo radilo i saznalo u oblasti marketinga i promocija. Takodje, ima prostora i za razvoj turističkih usluga – turističkih vodiča, pri Centru, pa evo direktoru Zoranu Gavriloviću, podsticaj da se okrene mladima u Svrljigu i privuče ih u Centar. Kada se ukine zabrana zapošljavanja biće realno nekoliko radnih mesta koje treba da se formalno popune, a u stvari već će biti izgradjeni mladi ljudi na njima. Živeo Svrljig!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *