BEOGRAD
Broj pregleda

Uspeh Svrljižana na 10. sajmu ”Etno hrana i piće”

Na desetom sajmu ”Etno hrana i piće” koji je održan u Beogradu od 25. do 28. novembra opština Svrljig je sa svojim izlagačima opštini donela mnoga priznanja, zahvalnice, pohvalnice, ali i zlatne medalje.

20151128_171843

Naime, opština Svrljig je po oceni stručnog žirija imala najbolje uređen i najlepši štand na sajmu i za to je osvojila zlatnu medalju.

U priremi hrane prvo mesto osvojio je Saša Aleksić u kategoriji ”mafini”, a drugo mesto u istoj katetgoriji osvojila je Tatjana Videnović.

U kategoriji dečijih torti drugo mesto osvojila je Sanela Mihajlović.

Kada su u pitanju slavski kolači drugo mesto u toj kategoriji osvojila je Nikolova Petrović.

Učiteljica Nakica Antić koja se bavi i karvingom na Sajmu je osvojila medalju za treće mesto u sveukupnom takmičenju.

20151128_113255

Na kraju, diplome za učešće i angažman dobili su Dragana Despotović i Nebojša Milojić.

Dobitnicima nagrada i svim učesnicima iz Svrljiga na uspesima čestitao je narodni poslanik Milija Miletić.

Drago mi je da ste i ove godine pokazali da ste prave domaćice i domaćini. Čast mi je što sam iz Svrljiga i što ste na najbolji mogući način predstavili našu malu, ali ipak značajnu opštinu. Svrljig ima šta da ponudi i da pokaže, a ja ću se zalagati da se u narednom periodu pomogne svakom domaćinstvu koje intenzivno radi na proizvodnji ručnih radova, domaćih proizvoda i sl. kako bi se povećala, odnosno proširila proizvodnja svrljiških proizvoda, rekao je Mileitć.

Učesnicima je na uspehu čestitala i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović istakavši da Svrljig godinama unazad beleži zavidne rezultate na skoro svim sajmovima i takmičenjima.

Inače, u dane Sajma glavni koordinator na štandu bila je pomoćnica predsednice opštine Dragica Ristić, koja je poručila da će opština nastaviti da pomaže svoje privrednike, udruženja i sve ljude dobre volje koji rade na unapređenju domaće proizvodnje.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

3 Komentara

  • Nagrade su potvrda da se svakodnevni rad i trud isplate, ali se i danas već mora raditi na poboljšanju uslova za plasman i naplatu rezultata tih koji su stvorili elemente sa svrljiškog štanda. Svrljig je mala opština po broju stanovnika, ali to ne treba da je ograničava da ne bude i bogata opštine jer ima u njoj bogate pojedince. Pošto se sada pravi budžet za 2016. godinu, vreme je lepo i treba ga koristiti dok ne zatrpa sneg da se izvrše sve pripreme koje mogu kako bi se bolje i kvalitetnije organizovali nastupi nagradjenih sa štanda svrljiške opštine. Ima dosta manifestacija gde se ti proizvodi mogu prodavati, da se na taj način održi i unaredi proizvodnja, ali je pitanje organizacije i tome treba sada posvetiti pažnju. Živeo Svrljig!!!.

  • ZAHVALJUJUCI TETKA DRAGICI RISTIC SVRLJIG JE POSTAO META NACIONALNOG TURIZMA.POCETKOM 2O16 OPSTINA SVRLJIG CE ODVOJITI ZNACAJNA SREDSTVA ZA NJENA POSLOVNA PUTOVANJA U SVAJCARSKU I U HOLANDIJU GDE BI TREBALI BITI SKLOPLJENI UGOVORI NA DRZAVNOM NIVOU GDE CE TETKA DRAGICA DELOVATI KAO SAVETNICA MINISTRU ZA TURIZAM.

  • JEDNO VELIKO HVALA HUMANITARNOJ AKTIVISTKINJI TATJANI VIDJENOVIC EX VELJKOVIC KOJA JE 31 DECEMBRA POSETILA ROMSKU ZAJEDNICU U NISU I URUCILA 6 TORTI ZA MALE ROME. TATJANA JE CEST GOST ROMSKOG KAMPA NA NISAVI UVEK SA HUMANITARNOM POMOCI U HRANI I U LEKOVIMA.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *