PREKOGRANIČNA SARADNJA

Gradnja Muzeja uz pomoć EU fondova

Broj pregleda

Protekle nedelje predsednica opštine Svrljig sa saradnicima sastala se sa predstavnicima bugarske opštine Pravec, direktorkom i etnologom tamošnjeg Muzeja.

Bugari u opstini

Sa predstavnicima bugarske opštine Pravec započeli smo razgovore o zajedničkom apliciranju na prekograničnom projektu za izgradnju Muzeja i završetku sportske hale, koji je vredan 600 000 eura, odnosno ukoliko bi projekat bio odobren opštine Svrljig i Pravec imale bi na raspolaganju za gradnju po 300 000 eura, kaže predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Partneri iz Praveca ističu da je ovo svojevrsna prilika da se pokrene prekogranična saradnja koju će podržati Evropska Unija, a na taj način unaprediće se poslovno okruženje u dveju opština.

Sastanku su prisustvovli i direktor Centra za turizam, kulturu i sport Zoran Gavrilović, rukovodilac muzejske zbirke u Svrljigu Slaviša Milivojević, Šef Odseka za urbanizam i građevinarstvo Gostana Mihajlović, pomoćnica predsednice Jelena Radojković, narodni poslanik Milija Miletić i predstavnici “Protekte“ iz Niša.

Pročitajte i

Marković obišao selo Niševac

Niševac dobija Vizitorski centar

Protekle nedelje direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković sa arhitektama obišao je selo Niševac gde je pokrenut projekat Vizitorskog centra.  Naime, u planu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *